Matkailu Kotimaanmatkailu 2.11.2016

Pimeästä valkeuden keskelle – rinnekausi alkaa

Ruka avasi rinnekauden jo lokakuun alussa. Muut hiihtokeskukset seuraavat pian perässä.

Talviurheilun harrastajat tarkkailevat näinä päivinä säätiedotuksia tavallista suuremmalla mielenkiinnolla. Asusteet ja välineet odottavat jo valmiina vaatekaapeissa ja varastoissa – vain se tärkein eli kunnon lumi puuttuu.

Alkutalvesta rinteeseen ja ladulle pääsee kaikkein varmimmin, kun suuntaa auton keulan kohti pohjoista. Lapissa ilmasto on juuri sen verran kylmempi, että lumetuskoneiden täysipainoinen käyttö on mahdollista.

Sitä paitsi: mikäpä katkaisee pimeän syksyn paremmin kuin pieni hengähdystauko valkeuden keskellä.

ruka_takuulumirinne_08102106_photo_jussi_vaatainenKevään lumet talteen

Tänä syksynä varsinaisen varaslähdön talveen otti Ruka.

Salaisuutena oli kaikkiaan 30 000 kuution lumimäärän säilöminen jemmaan. Rinteeseen numero 13 tehtiin viime talven aikana lumitykeillä useiden metrien lumikerros, joka ajettiin keväällä kolmeen suureen kasaan. Lumikasat on päällystetty valkoisella harsolla ja osittain sahanpurulla. Näin ensimmäinen rinne saatiin auki jo lokakuun alkupuolella.

Rukan talven avajaisia vietetään isänpäiväviikonloppuna 11.–13.11., minkä jälkeen ryhdytään odottelemaan parin viikon päästä käytävää maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancup-avausta. Samoista kisaladuista pääsevät tietysti nauttimaan aikanaan myös kuntoilijat.

Avajaisia toisensa jälkeen

Muutkaan isot hiihtokeskukset eivät jää lehdellä soittelemaan. Rukan ohella kisatunnelmissa eletään myös Levillä, missä lasketaan 11.–13.11. alppihiihdon maailmancup. Pyhällä rinteiden avaustavoite on 11.11., Ylläksellä 19.11. ja Saariselällä 25.11.

Ajantasaiset rinne- ja latutiedot, kuten myös alkutalven tapahtumakalenterit, selviävät kunkin keskuksen nettisivuilta ja tuoreimmat kuulumiset viikonloppuna Helsingin Messukeskuksen Skiexpo-tapahtumassa.

Jaa artikkeli