Matkailu Uutinen 8.2.2017

Vene 17 Båt – seitsemän hallia täynnä perjantaina

Perjantaina starttaava Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 17 Båt -messut lupaa täyttää Messukeskuksen.

Messukeskuksessa perjantaina käynnistyvä Vene 17 Båt -tapahtuma starttaa veneilykauden 2017. Tapahtuma kerää yhteen maan edustavimman kattauksen erikokoisia veneitä sekä  tarvikkeita ja varusteita. Ennakkotietojen mukaan esillä ovat myös vesiharrastukset ja kalastus.

Venemessulla on neljä ohjelma-aluetta; Uusi Aalto -alue, Purjehdusmaailma, Veneilyn palvelusatama ja Kalastusalue. Tänä vuonna luvassa on myös teemaohjelmaa arki-iltoina. Työpäivän päätteeksi pudotetaan myös pääsylippujen hintaa viidellä eurolla 13 euroon.

Maanantaina 13.2. teemana on Suomi 100 vuotta, tiistaina 14.2. Ihanat naiset kannella, keskiviikkona 15.2. Windy Day ja torstaina 16.2. Ilta kalassa.

Illat tuovat teemojen mukaista ohjelmaa muun muassa ystävänpäivänä 14.2. Ihanat naiset kannella -teemailtana kuullaan naisten purjehdustarinoita kisoista ja purjehdusmatkoilta sekä rohkaistaan naisia mukaan veneilyn pariin ja vaikkapa kimppaveneen ostoon.

Satavuotias veneilymaa

Sata vuotta täyttävä Suomi näyttäytyy venemessuilla entistä laajempana klassikkovenealueena. Messuilla on myös kilpamoottorivenenäyttely sekä Horisontti-ryhmän juhlavuoden valokuvanäyttely.

Purjehdussataman ympärille on rakennettu Vene 17 Båt -messuille kokonainen Purjehdusmaailma, jossa esitellään Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n luokkaliittojen upeiksi kehuttuja purjeveneitä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa esitellyt Foiling-veneet ovat nyt entistä näyttävämmin esillä.

Messuille tuodaan kolme foilaavaa kahden hengen katamaraania Nacra 15, Nacra 17, Nacra 20 ja kolme yhden hengen foilaavaa Moth-venettä. Lisänä avomerikilpaveneistä messuilla on mukana Ramdata, Salona 37.

Alueella on järjestäjän mukaan tuulikone ja sinne rakennetaan vesiallas, jossa lapset voivat kokeilla optimistijollaa ja aikuiset radio-ohjattavia purjeveneitä. Luvassa on myös purjehduksen haastekisoja messujen aikana.

Purjehdussatamassa kuullaan purjehdustarinoita kisoista, matkoilta, purjehtimisen aloittamisesta ja erilaisista tapahtumista. Vieraana on kotimaisia ja kansainvälisiä huippupurjehtijoita.

Elämyksellistä vesiharrastamista

Messukeskukseen rakennettava Uusi Aalto Waterexpo on vesiharrastamisen elämysalue, jossa voi kokeilla vesiharrastuksia surffauksesta suppailuun. Hulppean upea ja iso allas, luo puitteet näyttävälle demoiluille ja ohjelmanumeroille. Altaan pituus on 40 metriä, leveys 15 metriä ja veden syvyys yli metrin.

Ensimmäisenä viikonloppuna 11. – 12.2. järjestetään kansainväliset tason Wake Board -kisat ja toisen viikonlopun lauantaina 18.2. Sup Indoor SM-kisat.

Uusi Aalto -alueella myös yleisö pääsee kokeilemaan erilaisia vesiharrasteita. Sea Safety pitää suosittua sukelluskoulua ja snorklauskurssia ja Windy Day tuo alueelle erilaisia purjeita ja niihin liittyvää toimintaa. Luvassa on myös muotinäytöksiä ja musiikkia.

Sunnuntai 19.2. on venemesssujen perhepäivä ja lapsivieraita viihdyttämään saapuu suosikkibändi Aarne Alligaattori.

Telakalle tai kalaan

Veneilyn palvelusatama kokoaa veneiden kunnostukseen ja säilytykseen erikoistuneet yritykset omalle alueelleen, jonka keskiössä on edellisiltä vuosilta tuttu Venemestarin Telakka.

Tänä vuonna Venemestari tuo telakalle Sea Ray -veneen ja alumiiniveneen, joita kunnostetaan venemessujen aikana. Sea Rayhin asennetaan keinotiikkiturkki, sen pintoja hiotaan ja kiillotetaan. Veneeseen tehdään myös puutöitä ja verhoilua. Alumiinivenettä hiotaan, kiillotetaan, vahataan ja kestopinnoitettaan. Venemessuilla pääsee seuraamaan Savon Koulutuskuntayhtymän Veneenrakentajan ammattitutkinnon aikuisopiskelijoiden veneiden kunnostusta. Venemestarin Telakalla kuullaan myös esityksiä veneiden kunnostuksesta ja korjaamisesta.

Kalastusalue tarjoaa entistä enemmän ohjelmaa. Keskiössä on edelleen Rapala Kalatakuu Akvaario, jossa uivat oikeat kalat ja jolla kalastusoppaat esittelevät taitojaan päivittäin. Jättiakvaario tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä miten vieheet todella uivat ja miten niitä uitetaan. Varsinainen uutuus on Rapalan Flip Off -heittorata, jossa heitetään viehettä kehyksissä olevaan reikään ja kisataan. Uutta on myös tietoiskupiste, jossa kerrotaan tarinoita kalastuksesta ja opeteaan kalojen käsittelyä.

Messuilta löytyy myös useita kalastuskseen viritettyjä veneitä. Normark tuo osastolleen heittokalastusveneet Tracker Targa 20 WT, Tracker Pro Guide V-16SC ja Tracker Guide V-16 Laker DLX sekä kalastajan veneet; Pelican Intruder 12,  Pelican Bass Raider 10,  Pelican Predator 103 ja Pelican Catch 120 –kalastuskajakin.

Moottori.fi kertoo lisää messutarjonnasta ensimmäisenä messupäivänä perjantaina 10.2.

Lähde ja kuvat: Moottorin arkisto, Antti Hentinen

 Vene 17 Båt -messut

Pääsylippujen hinnat:
Aikuiset 18 e, iltalippu ma-to klo 17 jälkeen 13 e
Lapset (7-15v), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 e
Perheliput (max 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 e
Ryhmälippu (väh 10 hlöä) 11 e/hlö
Pääsyliput edullisemmin etukäteen verkkokaupasta https://shop.messukeskus.com
16 € / 9€ / 36€ / 9€

Aukioloajat yleisölle:
perjantai 10.2. klo 14-18 (Trade Day kutsulla klo 10-14)
la-su 11.–12.2. klo 10-18
ma-pe 13.–17.2. klo 11-20
lauantai 18.2. klo 10-18
sunnuntai 19.2. klo 10-17

Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 17 Båt -messut Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta 10.–19.2.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Venemessut järjestetään nyt 48. kertaa. Vuonna 2017 venemessut tuo esille Suomen Meripelastusseuran toimintaa. Pääyhteistyökumppani on Volvo Car Finland Oy Ab.

Jaa artikkeli