10.7.2017

Afrikassa avolavalla: Peugeot Pick Up

Peugeot Pick Up

Peugeot liittyy avolavatrendiin, mutta toistaiseksi ranskalaismerkin työauto nähdään vain Afrikassa.

Ihailtavan suoraviivaisesti nimetty Peugeot Pick Up on ranskalaismerkin vastaus kasvavaan avolavabuumiin. 5,08 metriä pitkä avolava on suunnattu Pohjois-Afrikan ja Saharan lounaispuolen markkinoille.

Peugeot 504

Peugeotin tavoitteena on hyödyntää merkin pitkää historiaa erityisesti Afrikan alueella myytävien avolavamallien osalta. Näihin kuuluvat Peugeot 403 Camionette-Bâchée vuodelta 1956 ja sen jatkomalli 404 Camionnette-Bâchée vuonna 1967. Myös legendaarinen Peugeot 504 Pick-up kuuluu maineikkaiden mallien joukkoon, loppuihan sen valmistus vasta 2005.

Peugeot Pick Up

Maavaraa uutuudessa on malliversiosta riippuen 210–215 millimetriä, antaen autolle Peugeotin mukaan "kaikki avolavauniversumin perusteet". Tikapuurungon yhteydessä on jäykkä taka-akseli ja lehtijouset. Lavan mitat ovat 1,40x1,39 metriä ja maksimikuorma on 815 kilogrammaa.

Voimanlähteenä nähdään pitkittäin asennettu 2,5-litrainen diesel, joka hoitelee kuormatehtäviä 115 hevosvoiman ja 280 newtonmetrin avulla. Vaihteistona on 5-vaihteinen manuaali, jonka jatkeena on taka- tai neliveto. Nelivedon yhteydessä Pick up on varustettu myös alennusvaihteistolla.

Peugeot Pick Up

Vakiovarusteiksi mainitaan manuaalinen ilmastointi, sähköikkunat, CD-soitin, USB-portti, pysäköintitutka taakse sekä sähköisesti säädettävät ulkopeilit.

Lähde ja kuvat: Peugeot

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat