3.7.2022

Autojen myynti laskee – osalla merkeistä myynti kuitenkin kasvanut hurjasti

autot

Uusia autoja on rekisteröity alkuvuonna 24 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Käytettyjä autoja on myyty alkuvuonna 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Sekä uusien että käytettyjen autojen myynti on ollut tänä vuonna voimakkaassa laskussa. Asia käy ilmi Netwheeelsin 02 Rekkarille toimittamasta datasta.

Datasta ilmenee, että käytettyjä autoja on myyty alkuvuonna 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna ja uusia autoja on rekisteröity alkuvuonna 24 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Vaikka laskusuunta autojen myynnissä on vallitseva trendi, sekä uusia että käytettyjä sähköautoja myydään kiihtyvällä tahdilla.

Entien myyntiä viime vuodesta on kasvattanut Polestar, se on tullut todella näyttävästi markkinoille. Polestarin ensirekisteröinnit ovat nousseet jopa 6183 prosenttia edellisvuodesta. Iso kasvluluku johtuu luonnollisesti siitä, että edellisvuonna Polestarin tarjontaa oli vähän, mutta Polestar 2 -mallin myötä kysyntää on riittänyt.

Toiseksi eniten ensirekisteröintien määrä on noussut Porschen kohdalla edellisvuoteen verrattuna. Porschen rekisteröinnit edellisvuoteen nähden nousivat 30 prosenttia, kolmanneksi eniten Dacialla, 29 prosenttia. Teslan ensirekisteröinnit ovat nousseet 9 prosenttia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Käytetyissä yksi suosikki

Käytettyjen autojen puolella yksi merkki on myös ehdoton suosikki – Tesla. Käytettyjä Tesloja on myyty tänä vuonna 208 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Teslan suosio johtunee siitä, että sähköautojen myynti on noussut merkittävästi ja Tesla-merkkisiä käytettyjä autoja on myös hyvin markkinoilla.

Käytettyjen autojen markkinan laskusuunnasta huolimatta Renaultia ja Kiaa on myyty käytettyjen autojen kaupoilla alkuvuodesta lähes yhtä paljon kuin vuosi sitten. Opelin myynti sen sijaan on ollut eniten laskussa.

Sähköautojen suosio kasvaa koko ajan

Netwheelsin data kertoo myös, että käyttövoimalla on selkeä vaikutus siihen, kuinka kiinnostava auto ostajan näkökulmasta tällä hetkellä on. Sähköautojen ensirekisteröintejä on tehty tänä vuonna 44 prosenttia enemmän verrattuna viime vuoteen. Samaan aikaan bensa-autojen ensirekisteröintien määrä on viime vuoteen verrattuna laskenut 27 prosenttia ja diesel-autojen 33 prosenttia. Myös hybridi-autoja on rekisteröity 19 prosenttia vähemmän viime vuoteen verrattuna.

Uusista autoista sähköautoja on tällä hetkellä 12 prosenttia. Uusien sähköautojen määrä on noussut viime vuoden alkuvuoteen verrattuna 50 prosenttia. Hybridien osuus on viime vuoteen nähden noussut kaksi prosenttia ja hybridien osuus uusista autoista on nyt 47 prosenttia.

Myös käytettyjen puolella sähköautot kiinnostavat. Käytettyjä sähköautoja on myyty viime vuoteen nähden 206 prosenttia enemmän. Myös käytettyjen hybridien myynti on kasvanut alkuvuonna 39 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Vaikka edellä mainitut myyntiluvut ovat isoja niin käytettyjen kuin uusienkin sähköautojen osalla, määrällisesti sähköautojen osuus kaikista kaupatuista käytetyistä autoista on kuitenkin vasta 1 prosentti. Sähköautojen osuus kasvaa kuitenkin koko ajan. Hybridi-autojen osuus käytettyjen autojen kaupoilla on 6 prosenttia ja myös niiden osuus on kasvussa viime vuoteen nähden.

Lähde: 020202 Palvelu

Luetuimmat