30.3.2021

Autoliitto auttaa pääsiäisliikenteessä – tutun operaation paluu

Autoliitto – Akkupalvelu – Operaatio Pajunkissa – Hinausautokeskus

Autoliitto auttaa pääsiäisliikenteessä tutun Operaatio Pajunkissan tehdessä paluun. Samalla saamme Autoliiton vinkit rengasongelmien välttämiseksi.

Pääsiäisliikenne jää varmasti tänä vuonna aiempia vuosia rauhallisemmaksi vallitsevan koronapandemian ja siihen liittyvien suositusten ja rajoitusten vuoksi. Ihmisillä on kuitenkin erilaisia liikkumistarpeita ja matka saattaa katketa vaikkapa kauppareissulla. Autoliitto auttaa pääsiäisliikenteessä jo suorastaan totutusti.

– Haluamme omalta osaltamme tehdä avunsaannin mahdollisimman helpoksi ja turvalliseksi niille, jotka apua tarvitsevat, painottaa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Viime vuonna upean 50-vuotisen historian omaava Autoliiton Operaatio Pajunkissa jouduttiin jättämään järjestämättä poikkeusoloista johtuen. Tänä vuonna se tekee jälleen paluun kaikkien autoilijoiden auttamiseksi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autoliitto auttaa pääsiäisliikenteessä

Operaatio Pajunkissa tuo avun tänäkin pääsiäisenä tien päällä pulaan joutuneille. Tänä vuonna Autoliitto auttaa pääsiäisliikenteessä jo 51. kertaa tiepalvelumiehien tehostetulla päivystyksellä.

Autoliiton Operaatio Pajunkissa kestää kiirastorstaista pääsiäismaanantaihin (1.–5.4.) ja tämän jälkeenkin Autoliiton palvelut toimivat tavalliseen tapaan. Autoliiton toistasataa vapaaehtoista tiepalvelumiestä ovat operaation aikana tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita.

Varo sudenkuoppia renkaiden kanssa

Keväällä on syytä varoa myös omia renkaita. Teiden pinnassa on talven jäljiltä paljon routakuoppia, jotka ovat omiaan aiheuttamaan rengas- ja vannevaurioita. Nämä saattavat pysäyttää matkanteon kokonaan.

Autoilijan on syytä tarkastaa ja säätää rengaspaineet kuormituksen mukaisiksi ennen tienpäälle lähtöä. Välttämällä osumia routakuoppiin, välttyy vaurioilta varmimmin.

– Tienpintaa kannattaakin tarkkailla huolellisesti, mutta tietenkin niin, ettei muun liikenteen havainnoiminen siitä kärsi. Näin voidaan välttää äkilliset viimehetken väistöliikkeet, muistuttaa Vesalainen.

Nyt kun moni viettää pääsiäistä kotona, on otollinen aika ainakin varmistaa, millaisessa kunnossa syksyllä varastoon jääneet kesärenkaat ovat. Näin niiden mahdollinen huono kunto ei tule sitten yllätyksenä renkaanvaihdon yhteydessä. Osa autoilijoista varmasti myös vaihtaa kesärenkaita auton alle pyhien aikana ainakin eteläisessä Suomessa.

– Renkaanvaihdon kanssa ei kuitenkaan kannata hötkyillä. Tieliikennelaki sallii nastarenkaillakin ajon myös maaliskuun jälkeen, jos sää- ja keliolosuhteet sitä edellyttävät – ja usein edellyttävät, toteaa Vesalainen.

Näin saat apua

Operaatio Pajunkissa palvelee numerossa 0200 8080 (1,93 €/min + mpm). Apua voi tilata myös Autoliiton applikaatiolla, jonka voi ladata veloituksetta niin Googlen Play-kaupasta kuin Applen AppStoresta.

Jos Autoliiton vapaaehtoista tiepalvelumiestä ei ole saatavilla tai keikan luonne sitä muuten edellyttää, välitetään Autoliiton hinauskumppani auttamaan autoilijaa. Mahdolliset liikkumisrajoitukset saattavat vaikuttaa vapaaehtoisten tiepalvelumiesten toimintaan. Autoliitto huolehtii kuitenkin, että apua on aina saatavilla.

Kuvituskuva: Henri Posa/Moottorin arkisto, Lähde: Autoliitto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat