21.8.2022

Bentleyn Azure-mallisto vie mukavuuden niin pitkälle, ettei sitä osaisi itse edes vaatia

Koko malliston kattavan Azure-suuntauksen tarkoitus ei ole pelkästään parantaa matkustusmukavuutta, vaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Azuren voi käsittää Bentleyn kielellä vastaavanlaiseksi tunnukseksi, kuin Speedin. Jos Speedissä kyse on nopeudesta, ja kaikesta mitä siihen liittyy, on Azure rauhan ja levollisuuden tyyssija, vähän kuin sinitaivas, jolta se lainaa nimensä. Azure-malliston suunnittelussa on Bentleyn vakiokastin lisäksi ollut mukana hyvinvointiasiantuntijoita sekä neurotutkijoita, jotka tietävät parhaiten fysiologian hyvinvoinnin takana, istui sitten ratin takana tai nautti matkasta kyytiläisenä.

Bentley Dynamic Ride eli Bentleyn aktiivinen 48-voltin kallistuksenvaimennusjärjestelmä hoitaa alustan osuuden äärimmäisen mukavan ajon loihtimisessa. Tämä tapahtuu irrottamalla kallistuksenvaimentimet tarvittaessa sähköisesti toisistaan liikkeiden tasoittamiseksi ja vaimentamalla kallistuksia jopa 1300 newtonmetrin momentilla kaarteissa vain 0,3 sekunnissa korin pitämiseksi vakaana.

Auton ajomukavuus on kokonaisuus renkaista alustaan, ja aina istuimiin asti, joiden rooli on tietysti täysin perustavanlaatuinen. Jopa 22 suuntaan säädettävät istuimet tarjoavat ihanteellisen istuma-asennon henkilön pituudesta ja painosta riippumatta. Lämmitys- ja tuuletustoiminto auttaa ylläpitämään kehon lämpötilan optimaalisena, jotta autossa olisi mahdollisimman mukavaa ja kuljettaja pysyisi valppaana. 

Hyvinvointipäämäärien ytimessä on stressinlievitys, sillä ttuoreen Global Workplace -raportin mukaan päivittäinen stressi oli ennätystasolla vuonna 2021. On varmasti totta, että Bentleyllä ajavat ovat usein sellaisessa asemassa, joka on omiaan lisäämään stressiä. Stressin tasoon vaikuttavat muun muassa värähtely- ja melutaso, joihin on Azure-mallistossa kiinnitetty erityistä huomiota, eiväthän ne huonolla tolalla ole missään Bentley-mallissa.

Relax-tilassa istuin kallistuu 40 asteen kulmaan ja samalla etuistuin siirtyy automaattisesti eteenpäin, jolloin sen selkänojasta avautuu kauniisti nahalla verhoiltu jalkatuki. Business-tilassa istuin kääntyy pystympään asentoon, joka tekee työnteosta mukavampaa. Kuvan Flying Spurissa on myös avattava panoraamalasikatto, josta saadaan luonnonvaloa sekä raitista ilmaa sisään.

Mainittuja päämääriä tavoitellaan hyödyntäen ihmisen kaikkia aisteja:

- Azure-sarjaa suunnitellessamme konsultoimme neurotieteilijöitä ymmärtääksemme värin, tekstuurin, tuntohavaintojen ja jopa tuoksun keskinäisiä suhteita luodaksemme rennon levollisen ilmapiirin. Kun näemme miellyttäviä muotoja, hahmoja ja värejä, aivomme vapauttavat kemikaaleja, kuten dopamiinia, jotka paitsi vaikuttavat hyvän olon tunteeseen ovat myös hyväksi kehollemme. Aistinreseptorit muuttavat fyysiset ärsykkeet neutraaliaktiviteetiksi aiheuttaen muutoksia aivoissa ja hermostossa. Azuren matkustamon taidokas viimeistely perustuu siihen tietoon, että jokainen auton pintamateriaali, ääni, liike, väri ja kosketus vaikuttavat jatkuvasti hermostoomme, Bentley Motorsin väreistä ja viimeistelystä vastaava Maria Mulder sanoo

Azure-versio on tarjolla koko Bentley-mallistoon eli Bentaygaan molemmilla akseliväleillä, Flying Spuriin, Continental GT:een ja -GT Cabriolet'n. Kaikissa malleissa on Azure -merkki toistuu auton ulkokuoressa, astinlaudoissa, kojelaudassa että istuinten brodeerauksessa. Muita Azure-designin vakioelementtejä ovat kromatut säleiköt puskureiden alapuolella, ainutlaatuiset kymmenenpuolaiset 22 tuuman vanteet, wellness-tikatut istuimet sekä jalokiveä muistuttava bensatankin korkki.

Lähde ja kuvat: Bentley

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat