6.8.2016

Bioetanolia polttokennoon – Nissanin keksintö sai prototyyppipakun

Nissan e-NV200

Nissanin tuore bioetanolilla toimiva polttokenno on istutettu nyt myös prototyyppiajoneuvoon. Brasiliassa voikin nyt bongata bioetanolilla hyrisevän e-NV200-pakettiauton.

Nissanin hiljattain julkistama bioetanolipolttokenno on jo löytänyt kodin e-NV200-pakettiautosta. Konseptiauto esiteltiin Rion olympialaisten yhteydessä, sillä Brasilia on eräs bioetanolin suurimmista käyttäjistä. Bioetanolin lisäksi Nissanin mukaan polttoaineena voidaan käyttää ainakin myös maakaasua.

Nissan e-NV200

30 litran polttoainetankilla ajoneuvolla luvataan noin 600 kilometrin toimintasäde. Akkukapasiteettia autossa on 24 kilowattituntia ja SOFC-polttokennon (Solid Oxide Fuel Cell)  tehoksi on määritelty 5 kilowattia.

Nyt Nissan aikoo prototyyppiään käytännössä ympäri Brasiliaa. Bioetanolin hyödyntäminen polttokennon kanssa on monilta osin järkevää, sillä bioetanoli on polttoaineena bensiiniä helpompaa käsiteltävää. Myös auton voimalinja on yksinkertainen ja hiljainen ja se tarjoaa ripeää suorituskykyä auton ollessa periaatteessa sähköauto. Nissanin kehittämä polttokenno ei myöskään tarvitse arvokkaita metalleja vetypolttokennojen tavoin.

Nissan e-NV200

Hiilidioksidipäästöjen osalta ajoneuvon pitäisi olla neutraali, hiilidioksidin kulkiessa lähinnä luontaista kiertokulkua ilmakehän ja kasvien välillä. Nissanin visioissa bioetanolia voitaisiin myydä pienissä erissä jopa vähittäistavarakaupoissa.

Nissan e-NV200

Lähde ja kuvat: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat