4.12.2020

Elon Musk: Autojen sähköistyminen vie 20 vuotta – ”kaikkia ei voi korvata kerralla”

Tesla Model 3

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk arvioi, että autojen sähköistyminen vie vielä 20 vuotta. Tesla voisi myös harkita kilpailevan autonvalmistajan ostamista.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk arvioi, että autojen sähköistyminen vie vielä 20 vuotta ja tuplaa sähkönkulutuksen. Tämä tietenkin tarkoittaa valtavia vaatimuksia sähköntuotannolle, jota pitäisi kasvattaa ydinvoiman, aurinkosähkön, geotermisen energian ja tuulivoiman osalta. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

– Uusiutuvan energian saatavuuden lisääminen on merkittävä haaste autojen siirtyessä polttomoottoreista akkukäyttöisiin sähkömoottoreihin. Kyseessä on siirtymä joka kestää kaksi vuosikymmentä, kertoo Musk kustantamo Axel Springerin järjestämässä keskustelutilaisuudessa.

Samalla Musk muistuttaa, että kaikkia perinteisiä polttomoottoriautoja ei voi vaihtaa sähköisiin yhdellä rysäyksellä. Siirtymä on tehtävä vähän kerrallaan, jotta infrastruktuurin kehitys pysyy perässä. Autojen sähköistyminen vaatii aikaa jopa sähköautovalmistajan omistajan mielestä.

– Kestää toiset 20 vuotta ennen kuin autot voivat olla täysin sähköisiä. Tilanne on sama kuin puhelimien kanssa – kaikkia ei voi korvata kerralla, kommentoi Musk saksalaisen Bild-lehden verkkosivuillaan välittämässä suorassa lähetyksessä.

Hän myös kokee, että kun sähköautot yleistyvät vaihtelevasti sähkö tuottavat lähteet, kuten aurinko- ja tuulivoima, pitää saada väliakaisesti jonnekin talteen. Elon Musk uskoo akkuteknologian vastaavan tähän kysyntään. Hän arvostaa saksalaista osaamista uusiutuvan energian tuotannossa.

– Parhaat tuulivoimalat tehdään Saksassa. Arvostan insinöörikulttuuria Saksassa. Ihmiset haluavat saada asioita tehdyksi, kommentoi Musk.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tesla harkitsee kilpailijan ostamista

Samassa yhteydessä Elon Musk mainitsi, että hän Teslan yhdistymistä jonkin kilpailijan kanssa. Häneltä kysyttiin tilaisuudessa, että voisiko hän harkita kilpailijan ostamista. Teslan yli 500 miljardiin dollariin kivunnut arvo auttaisi kummasti kaappaamaan jonkin autonvalmistajan.

– Emme missään nimessä ryhdy nurkanvaltaajiksi. Mikäli joku kokisi hyväksi yhdistyä Teslan kanssa, kävisimme tämän keskustelun, vastasi Musk.

Kuvituskuva: Lauri Ahtiainen/Moottorin arkisto Lähde: Automotive News Europe