13.3.2016

Erikoiset Unet: maailman kallein hotelli The 13

The 13

Macaolainen luksushotelli uhmaa taikauskon lisäksi hulppeuden äärirajoja.

Jos reppureissatessa löydät itsesi Kiinan liepeiltä Macaon kaupungin itsehallintoalueelta, on maailman kallein hotelli The 13 eräs vaihtoehto hintatietoiselle travellerille.

Hotellin nimi tulee toisen perustajan ja sangen menestyksekkään liikemiehen Stephen Hungin henkilökohtaisesta onnennumerosta 13, joten toisten taikausko lienee toisten onni.

– Siinä on ripaus perinnettä, samalla vihjaten tyylikkäästä ja hauskasta särmästä, kommentoi Hung hotellin nimeä lehdistötiedotteessa.

The 13

Loppukesästä aukeava hotelli on hengästyttävä kokoelma superlatiivejä. Barokin yltäkylläisyyttä nykyaikaan yhdistelevässä hotellissa on 200 sviittiä, joista suurin osa edustaa kuvissa näkyvää Villa du Comte -tasoa. Hienompia sviittejä löytyy yhteensä 31 kappaletta, kalleimman ollessa peräti 2 787 neliömetrin Villa de Stephen.

The 13

Täysin telttamajoitukseen ei kuitenkaan joudu edes Villa du Comtessa. 185 neliömetrin sviittiin kuuluu oma hissiaula, huoneita varta vasten suunnitellut huonekalut, samettikatoksella varustettu vuode sekä lasimaalausten ja kynttelikön koristama kylpyhuone. Huoneistosta löytyy myös jopa kahdeksan henkeä vetävä marmorinen allas, jonka voi halutessaan kätkeä liukuvalla marmorilattialla.

The 13

Mikäli huoneessa, tai elämässä, ovat asiat pielessä, palvelee täysin koulutettu hovimestarikaarti ympäri vuorokauden. Henkilökuntaa on mitoitettu 2 400 henkeä, tai "yhdentoista suhde yhteen". Hotellille saapumisesta ja jatkoyhteyksiin ennättämisestä vastaa hotellin 30 nimikkopunaisen Rolls-Royce Phantomin autokanta. Värisävy ei ehkä ole auton muodoille paras mahdollinen, mutta ainakin se on jälleen Stephen Hungin suunnittelema.

The 13

Myöskään nälästä ei tarvitse hotellissa kärsiä. Neljän ravintolan joukosta löytyvät esimerkiksi Kobe-härkään erikoistunut Tokugawa ja pariisilaislegenda L'Ambroisien ainut sivutoimipiste.

The 13
L'Ambroisien kevyesti keitetty uppomuna parsan, vesikrassin ja kultaisen kaviaarin kera

Mutta mitenkäs se hintatietoisuus? Hotelli itse mainostaa jokaisen sviitin maksaneen yli "7 miljoonaa dollaria". Siihen nähden jopa huippusviittinä olevalle Villa de Stephenille huhuttu 90 000 euron yöhinta on jokseenkin kohtuullinen. Pelkästään pinta-alan perusteella Villa du Comten hinnaksi tulisi tällöin noin 6 000 euroa per yö. 1,25 miljardin euron hotellista se olisi melko pieni käyttökorvaus.

The 13

Lähde: The 13, Iltalehti, kuvat: The 13

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat