28.2.2016

Erikoiset Unet: Wigwam Motel

Wigwam Motel

Menneiden vuosikymmenten matkailutrendeistä kertova motelli tarjoaa erikoisen yösijan.

Arizonan Holbrookissa sijaitseva Wigwam Village -motelli on todellinen yhden kikan majapaikka. 1930- ja 1940-luvuilla rakennetut motellit kertovat aikakautensa matkailutrendeistä vielä nykyisinkin. Kaikkiaan seitsämästä rakennetusta kylästä kolme on vielä jäljellä. Jotain menneestä matkailuvillityksestä kertoo sekin, että selviytyneistä motelleista kaksi sijaitsee Route 66 -valtatien varrella.

Jopa wigwam-nimitys on hiukan väärä, sillä telttamaiset rakennelmat muistuttavat enemmän tiipiitä, wigwamin ollessa paljon majamaisempi. Motellit saivat alkunsa Frank A. Redfordin intiaanimuseosta, jonka yhteyteen hän lisäsi tiipiin muotoisia majapaikkoja. Tästä innostuneena mies patentoi motellidesigninsa vuonna 1936.

Wigwam Motel

Nykyisin jäljellä olevat wigwam-kylät kuuluvat yhdysvaltalaiseen National Register of Historic Places -rekisteriin. Holbrookin Wigwam Village numero 6 aloitti toimintansa vuonna 1950 Chester E. Lewisin perustamana, hänen innostuttuaan Redfordin motellisuunnitelmista. Lewis jatkoi toimintaa aina vuoteen 1974 saakka, jolloin Interstate 40 -valtatie ohitti Holbrookin keskustan. Vuonna 1986 Lewisin lapset kuitenkin uudistivat kylän ja aloittivat toiminnan uudelleen.

Motelli suosittelee ennakkovarausta kaksi viikkoa etukäteen, sillä nelimetrisiä wigwameja on vain 15 kappaletta. Yhdellä kaksoisvuoteella hinta on 56 dollaria yöltä, kahdella kaksoisvuoteella 62 dollaria. Hinnat eivät tosin sisällä osavaltiokohtaisia veroja. Jokaisessa wigwamissa on kylpyhuone suihkuineen, kaapeli-tv ja ilmastointi. Sisustukseltaan motelli on sangen uskollinen mielikuville amerikkalaisista motelleista. Wigwamin motto oli vuosikausia "tee se tiipiissä", vaihtuen nykyisin poliittisesti korrektimpaan "oletko nukkunut wigwamissa viime aikoina?" -sloganiin. Kävijäkommenttien mukaan motelli ei ole erityisen korkeatasoinen, mutta tarjoaa asiallisen ja erikoisen yösijan yhden yön ajaksi.

Lähde: Wigwam Motel Holbrook, kuvat: Richie Diesterheft / Flickr CC 2.0

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat