5.10.2017

Hot Rod Playground – Sirkelillä ja vasaralla näyttelyautoksi

Hot Rod Playground

Unohda kalliit metallisorvit ja jyrsimet, näyttelyauton voi rakentaa myös käsisirkelillä, vasaralla ja ruuvinvääntimellä.

Vaikka materiaali poikkeaa totutuista autonrakennusmateriaaleista, niin hyvällä maulla rakennettu Hot Rod Playground keräsi pelkästään ihastelevia katseita Lahden X-treme -autonäyttelyssä. Monesti autonrakennusprojektin yksi vaikeimmista vaiheista on varsinaisen idean löytäminen. Playgroundissa se selvästikin on löydetty, todennäköisesti asiakaslähtöisesti. Kun tähän yhdistetään tekijäpuolen mielenkiinto nelipyöräisin, on edessä enää näiden yhteensovittaminen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yksinkertaisen tyylikäs

Hyväkään idea ei kanna, jos tekijältä puuttuu silmää muotojen ja mittasuhteiden luomiseksi. Tässä projektissa silmää on selkeästi ollut, sillä yksinkertaisilla materiaaleilla, suoraviivaisilla muodoilla ja oikein mitoitetuilla materiaalivalinnoilla jokainen yksityiskohta sopii kokonaisuuteen.   Mittasuhteet ovat kohdallaan sekä loppukäyttäjän näkökulmasta katsottuna että verrattaessa lopputulosta alkuperäiseen malliin.

Monipuolinen leikkipaikka

Katon ja konepellin tasaisuus ja palahuopakate tekevät Playgroundista samalla turvallisen kiipeilytelineen. Eikä palahuopa ole liukas. Ohjaamo toimii niin leikkipaikkana, sateensuojana kuin leluvarastona. Materiaalina kestopuu kestää sekä sateet että tuiskut. Rakentamisessa kannattaa käyttää RST-ruuveja, jotka eivät happane kyllästetyssä puussa.

Hiekkalaatikko on pienehkö, mutta se tuskin käyttäjiä haittaa, onhan Playground paljon muutakin kuin pelkkä hiekkalaatikko. Kun vielä alla on oikea runko ja pyörät, on Playground tarvittaessa siirreltävissä vaikka talveksi parempaan suojaan.

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Luetuimmat