19.9.2020

Huutokauppahelmet – 2002 Jordan F1

Jordan F1 Honda EJ12 - The Market

Kauden 2002 Jordan F1 tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden. Takuma Saton entinen työväline on nyt kaupan eikä se tule maksamaan miljoonia.

Jokainen moottoriurheilufani pysähtyy jo pelkälle ajatukselle omistaa aito Formula 1 -auto ja juuri sen mahdollisuuden tämä Jordan F1 tarjoaa. Tarkemmin kyseessä on kauden 2002 Jordan Honda EJ12, jota Takuma Sato aikanaan ohjasti. 

Jordan F1 Honda EJ12 - The Market

– Toisena vain kahdesta tunnetusta jäljellä olevasta Jordanin F1-tallin kaudelle rakentamasta korista, jo pelkkä yksilön harvinaisuus tekee siitä äärimmäisen houkuttelevan ja haluttavan, sanoo The Market -huutokauppasivuston johtaja Tristan Judge.

Hinta-arvio (150 000 - 250 000 puntaa) lienee alhaisempi kuin olisit osannut arvatakaan. Rahalla saa mahdollisuuden osallistua moniin hienoihin historiallisiin kilpailutapahtumiin, tai yksinkertaisesti nauttia upeista moottoriradoista. Tämän auton käytettävyyttä on varmisteltu moottorinvaihdolla sekä laajalla kattauksella huoltoon tarvittavia osia. 

Jordan F1 Honda EJ12 - The Market

– Vaihdetun moottorin asiosta tämä on huomattavasti useimpia kuninkuusluokan kilpureita merkittävästi käytettävämpi. Käytännössä omistaja voi ilmaantua tapahtumiin yksin ja nauttia autosta ilman kokonaisen tiimin apua. Myyjä kertoo meille kuinka häkeltynyt hän on ollut auton kyvystä avata ovia uskomattomiin tapahtumiin ja mielettömien ihmisten, mukaan lukien useiden entisten F1-kuljettajien, luokse, jatkaa Judge. 

Jordan F1 Honda EJ12 - The Market

2002 Jordan F1 – The Market

Aikanaan Takuma Saton työkaluna toiminut Jordan F1 omaa runkonumeron 1 ja huutokaupataan nyt The Market -huutokauppasivustolla. Tätä yksilöä käytettiin testeissä Silverstonessa tammikuussa 2002 ja se esiintyi myös tallin julkaisutilaisuudessa seuraavan kuun puolella. 

Kyseessä oli yksi vain viidestä Jordanin F1 -tallin sille vuodelle rakentamasta korista. Hondan museossa majailevan yksilön lisäksi tämä on ainoa tunnettu säilynyt Jordan Honda EJ12 -yksilö. 

Jordan F1 Honda EJ12 - The Market

Alkuperäisestä poiketen, autossa on kuitenkin tällä hetkellä asennettuna Judd KV8 Zytec S3000 eli Formula 3000 -moottori, joka on paritettu viisivaihteiseen Lola/Hewland -vaihteistoon. Vauhtia saa tälläkin paketilla.

Nämä muutokset tarkoittavat, että autolla on huomattavasti halvempaa ja käytännöllisempää ajaa. Ymmärrettävästi auton alkuperäisen moottorin puute vaikuttaa arvostukseen, mutta se tuo tämän yksilön toisaalta huomattavasti useamman ulottuville.

Jordan F1 Honda EJ12 - The Market

Moottori on rakennettu uusiksi vuosien 2016 ja 2017 aikana, jonka jälkeen on ajettu vain 500 kilometriä. Kyseisen moottorin käyttöajaksi lupaillaan noin 5000 kilometriä purkamatta, joten niitä pitäisi olla vielä käytettävissä. 

Auton mukana toimitetaan kaikki ajamiseen tarvittava, kuten työkaluja, varaosia sekä useampi sarja renkaita ja vanteita. Ulkokuori on uskollinen alkuperäiselle pääsponsorin keltaista väritystä ja “Suzuka Legend” -nimellä kulkevaa teemaa myöden. Huutokauppa alkaa 22. syyskuuta ja päättyy 29. syyskuuta. 

Teksti: Henri Posa, Kuvat ja lähde: The Market

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat