5.12.2020

Huutokauppahelmet – Ferrari 1000 F1-kilpailua

Ferrari 1000 -huutokauppatapahtumassa juhlistetaan upeaa merkkipaalua. Ferrarilla on takanaan jo 1000 Formula 1 -osakilpailua.

Ferrari ja RM Sotheby’s järjestävät yhdessä vain verkon välityksellä käytävän huutokauppatapahtuman juhlistamaan italialaisen orin pitkää ja menestyksekästä taivalta Formuloiden kuninkuusluokassa. Pian on Ferrari 1000 -jälkijuhlinnan paikka.

Ferrarin ensimmäinen Formula 1 -kilpailu oli Monacon osakilpailu toukokuun 21. Päivä vuonna 1950. Syyskuun 13. päivä tänä vuonna 2020 tallista tuli ensimmäinen 1000 osakilpailuun osallistunut ja tämä vieläpä omalla kotimaaperällä Italian Mugellossa. Tuon osakilpailun nimi oli muuten komeasti Formula 1 Pirelli 2020 Grand Premio della Toscana Ferrari 1000.

Tuolla toki juhlittiin jo kilpailun yhteydessä merkin historiaa, mutta Ferrari 1000 -huutokauppa palaa vielä noihin tunnelmiin. Huutokaupattavana on nyt 16 Formula 1 -sirkuksen ja Ferrarin ympärillä pyörivää kohdetta, joista osa liittyy tuohon kyseiseen kilpailuviikonloppuun.

Huutokauppatapahtuma järjestetään tarkoituksella samoihin aikoihin kauden päättävän Abu Dhabin osakilpailun kanssa. Itse huutaminen alkaa jo maanantaina 7. joulukuuta ja jatkuu viikon verran. Viimeiset huutokaupat suljetaan maanantaina 14. joulukuuta Suomen aikaa kello 18.00.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ferrari 1000 kilpailua

Verkossa käytävän huutokauppatapahtuman kiistaton päätähti on uniikki näyttelykäyttöön tarkoitettu Ferrari SF1000 Formula 1 -auto. Tässä ei siis ole esimerkiksi moottoria, vaihteistoja, jarruja tai sähköjä ja ostajan onkin myönnyttävä valmistajan autolle asettamiin käyttöehtoihin. Kyseessä on hinta-arvioltaan 150 000 - 200 000 dollarin koriste eteisaulaan tai hieman laajempaan autotalliin.

Ulkoisesti kyseessä on kuitenkin täysikokoinen Ferrari SF1000 replica, jota Ferrari käytti Mugellon osakilpailussa esillä juhlakaluna. Se esiteltiin VIP-tilaisuudessa osakilpailun alla. Toisin kuin tämänkaltaiset näyttelyautot yleensä, tämä yksilö valmistettiin Maranellossa Scuderia Ferrarin toimesta.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana autosta löytyy kahdet eri kilpanumerot, sillä Charles Leclerc on painanut oman numeronsa (16) keulaan ja Sebastian Vettelin 5 löytyy takaa. Molemmat ovat myös henkilökohtaisesti ikuistaneet nimikirjoituksensa auton pintaan. Huutokauppaaja suosittelee tätä täydelliseksi lisäykseksi mihin tahansa kattavaan Ferrari-kokoelmaan.

Kyseessä ei suinkaan ole ainoa huutokauppakohde. Ferrarin kuljettajakaarti lyö hanskat ja haalarit tiskiin. Tehdastallin kilpakuljettajat Charles Leclerc ja Sebastian Vettel sekä Ferrarin junioriohjelman, ensi kaudella Haasin leivissä ajava, Mick Schumacher ovat signeeranneet nuo työvälineensä huutokauppaa varten. Näiden lisäksi myyntiin on löytynyt replicat Leclercin sekä Vettelin kypäristä.

Elämyspuolelta on mahdollisuus huutaa itselleen pääsy katsomaan Formula 1 -osakilpailua Ferrarin päämajalle Maranelloon tai VIP-viikonloppu Ferrarin kestittävänä Formula 1 -osakilpailun yhteydessä paikan päällä kaudella 2021. Molemmissa tapauksissa vähintään lennot on ostettava itse, sillä ne eivät kuulu arviolta 12 000 - 24 000 dollarin arvoisiin elämyksiin.

Teksti: Henri Posa Kuvat: Ferrari Lähde: RM Sotheby’s

Luetuimmat