14.3.2016

Kambodžan hittiajoneuvo Kubota RT140plus Thunder – lisää vain kaikki!

Kubota RT140plus Thunder

Hittiajoneuvo Kojon on todellinen työkone, sillä jopa ajoneuvo täytyy lisätä itse.

Tämä erikoisen näköinen kulkupeli on kambodžalaiselta nimeltään 'Kojon'. Voit törmätä kyseiseen raaseriin Kambodžan maaseudulla, jossa se onkin varsin yleinen näky.

Yksisylinterinen dieselmoottori on iskutilavuudeltaan 0,7 litraa ja valmistajan mukaan siitä saa hetkellisesti irti 14 hevosvoimaa, pidempiaikaisen huipputehon ollessa 12,5 hevosvoimaa. Vääntöä laitteesta saa 49 newtonmetriä. Todellisen monikäyttökoneen tavoin käyttökohteiksi listataan traktoreiden ja maatalouskoneiden lisäksi esimerkiksi vesipumppuna tai itsevetävänä kääntöaurana toimiminen.

Tämä Kubotan RT140plus Thunder -malli myydään hintaan 1700 USD, joskin hintatieto tuli englantia puhumattomalta kuskiltamme, joten siinä saattaa olla hevosmiehen lisää. Tiedoksi, että Yhdysvaltain dollari on Kambodžassa yleisesti käytettävä rinnakkaisvaluutta. Kärryosa ei kuulu hintaan ja se tulee ostaa erikseen. Näppärä metalliseppä hitsaakin kärryn tuosta vaan ja säästää näin prosessissa pitkän Rielin, eli Kambodžan virallisen valuutan.

Edullinen ja käyttövarma työjuhta liikuttaa suuriakin kuormia ja Kojonilla näytetäänkin liikuttavan mitä erikoisempia lasteja henkilö- ja eläinkuljetuksista puutavaraan ja elintarvikkeisiin.

Olisiko Kojonista jo seuraavan kesän myyntihitiksi suomalaisiin maatalouksiin tai erikoisia kulkuneuvoja harrastavan motomiehen kokoelmiin?

Lähde ja kuva: Harri Viitala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat