6.7.2021

Kamuxin top 5: suosituimmat kesäautot – a(r)voautoja kysytään

Porsche 911 Carrera 4 (997.2)

Autokauppaa tekevä Kamux listasi suosituimmat kesäautot omasta näkövinkkelistään. Merkit ja mallit kuulostavat yllättävänkin hintavilta.

Autokauppaa tekevä Kamux on havainnut uuden trendin. Kesääautoihin panostetaan nyt aiempaa suurempia summia. Kamuxin suosituimmat kesäautot kuulostaa listana osin varsin varakkaan kansan huvilta.

Moottorin toimitus ehti jo tehdä oman listansa sekä uusien että käytettyjen osalta. Toimituksen suosituimmat kesäautot näyttivät listalla toisenlaiselta, mutta siihenkin joukkoon mahtui kieltämättä varsin hinnakkaita autoja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kesäautoihin satsataan aiempaa enemmän

Kamux Hämeenlinnan myyntipäällikkö Ilari Kiviniemi kertoo korona-aikana vähentyneen ulkomaanmatkailun heijastuvan myös autokauppaan. Kesäautoihin ollaan nyt valmiita panostamaan enemmän rahaa ja tähän aikaan vuodesta tietynlaiset autot alkavat olla kysyttyjä käytettyjen autojen kaupassa.

Automyyjä on huomannut, että kun ihmiset eivät pääse korona-aikana matkustelemaan, niin moni laittaa sen rahan esimerkiksi kesäautoon, moottoripyörään tai matkailuautoon.

– Toisin sanoen ostetaan korvaavaksi sellaista viihdykettä, jolla pääsee myös liikkumaan. Jos miettii vaikka opiskelijaa, joka ostaa auton vain kesäksi, niin niissä maksimi aika lailla pyörii 3 000-5 000 euron paikkeilla. Mutta työssäkäyvien kesäautoissa hinnat saattavat nousta nyt helposti jopa 25 000-45 000 euron luokkaan, arvioi Kiviniemi.

Kamuxin asiakkaat kyselevät tällä hetkellä eniten avoautoja. Tämän olisi jo voinut melkein arvata säätiedotusta katsomalla tai ulko-ovesta hetkeksi poistumalla.

– Nyt haetaan avoautoa joko kovalla tai rättikatolla sekä isoa konetta hyvällä murinalla. Ylipäätänsä avoautot alkavat kasvattaa suosiotaan kelien lämmetessä, kun fiilikset ovat korkealla kesälomien ja muiden takia. Tässä vaiheessa vuotta saatetaan tehdä ihan heräteostoksia ja nyt korona-aikana monella on tähän jäänyt matkailusta ylimääräistä rahaa, sanoo Kiviniemi.

Muista nämä, kun ostat kesäautoa

Lyhyelle ajanjaksolle, kuten kesäksi, autoa hankkivan kannattaa pitää mielessä myynti jo ostoa pohtiessa. Arvonalenema on merkittävä osa auton käyttökustannuksia, vaikka puolen vuoden aikana ei pitäisikään tulla suuria muutoksia. Jo yhden huollon välttäminen saattaa vaikuttaa suuresti kesän kustannuksiin.

– Jos pelkästään kesäksi hankkii autoa, niin melkein tärkeimpiä kriteerejä on se, että sen saa syksyllä myytyä vielä kohtuullisella hinnalla pois ja ettei siihen mitään isompia vikoja tulisi kesän aikana. Eli toisin sanoen hyvä on tarkistaa, että kaikki isommat huollot on tehty, ja että ei tarvitsisi tehdä mitään kalliimpia investointeja siihen kesän aikana. Kuten vaikkapa vaihtaa renkaita tai tuulilasia, neuvoo Kiviniemi.

Automyyjä muistuttaa myös, että hintavertailua voi tehdä hyvin netissä vastaavista autoista ja tarkistaa, ettei se ostettava kesäauto ole sieltä kalleimmasta päästä vastaaviin autoihin verrattuna. Kannattaa myös pitää mielessä mistä auton ostaa.

– Virheitä voi tulla aina, kun autoa hankitaan käytettynä. Aina on kuitenkin turvallista ostaa menopeli autoliikkeestä, koska liikkeillä on vastuu myytävästä tuotteesta ja velvollisuus kertoa havaituista vioista, Kiviniemi toteaa.

Kamuxin top 5 suosituimmat kesäautot

  1. Mercedes-Benz S
  2. Mercedes-Benz C
  3. Volkswagen Golf
  4. Ford Mustang
  5. Porsche 911

Kuvituskuva: Porsche, Lähde: Kamux

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat