19.12.2022

Käytetyt erikoisuudet: tuhmien lahja Wartburg 353 W Tourist

Wartburg 353 W Tourist farmari käytetty erikoisuus ilmoitus Warre

Juttusarjassa on menossa tahaton punaisten autojen putki, mutta tällä kertaa lahjapotentiaali taitaa kohdistua tuhmempaan päähän vastaanottajia.

Wartburg saattoi jäädä populaarikulttuurissa hiukan pienemmän Trabantin varjoon, mutta menneiden vuosikymmenien autoilijat muistavat kyllä tämän Itä-Saksan lahjan kansakuntien liikkumiselle. Perheautoluokkaan sijoittuva Wartburg luotti suurimman osan elinkaarestaan noin litraiseen kolmisylinteriseen kaksitahtimoottoriin, joka antoi autolle monia tunnistettavia ominaisuuksia, kuten hajun ja melun.

Wartburg 353 W Tourist farmari käytetty erikoisuus ilmoitus Warre

Sinänsä itäblokkien autoksi Wartburgin hyviin ideoihin kuului etuveto, joka teki autosta osaltaan edullisen. Auto on myös helpohko huollettava ja kohtuullisen luotettava. Useimmissa autoissa oli vaihteistona nelivaihteinen manuaali, viisivaihteisen jäätyä harvinaiseksi varusteeksi.

Wartburgin taru päättyi Saksojen yhdistymisen aikoihin, sillä Volkswagenin nelitahtimoottorilla päivitetty Wartburg 1.3 ei ollut enää kilpailukykyinen edes hintansa puolesta. Opelin osallistuttua aluksi tehtaan ja sittemmin työpaikkojen pelastamiseen VEB Automobilwerk Eisenachista on enää jäljellä rakennus O2, jossa sijaitsee automuseo.

Wartburg 353 W Tourist farmari käytetty erikoisuus ilmoitus Warre

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1985 Wartburg 353 W Tourist

Myynti-ilmoituksen kesäisissä kuvissa esiintyy punainen Wartburg 353 W, eli päivitetty mallisarjaa oleva Tourist-farkkuauto. Ilmoituksen mukaan autolla ei ole ajettu talvisin, mikä viittaa auton hyvään kuntoon. Kilometrejäkin on kertynyt alle 1 000 per vuosi, sillä 37-vuotiaalla autolla on rullattu vain reilut 32 000 kilometriä. Myös sisustan kunto vahvistaa kertomusta. Ilmoituksen mukaan jopa katsastus on voimassa.

Kankaanpääläisellä ilmoittajalla on ilmeisimmin käynnissä varaston loppuunmyynti, joten Wartburgista haluttaneen eroon sopivilla kaupoilla. Auton pyyntihinta on 6 500 euroa.

Lähde ja kuvat: Tori.fi Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat