16.3.2021

Kiinnostaako edullinen sähköauto? Tämä uutuus on herättänyt laajaa kiinnostusta myös Suomessa

Dacia Spring Electric

Sähköautojen tarjonta ja myynti kasvavat vauhdikkaasti. Tämän ansiosta myös kiinnostus sähköautoja kohtaan laajenee.

Autonvalmistajat toisensa perään kertovat mallistojensa sähköistämisestä. Iso osa tarjonnasta on keskittynyt pitkään kalliimpiin hintaluokkiin, mutta tarjonta jatkaa laajenemistaan jatkuvasti myös edullisempaan suuntaan.

Nyt sähköautojen markkinoille on liittymässä edullisista hinnoistaan tunnettu Renaultin sisarmerkki Dacia. Valmistaja julkaisi viime vuonna ensimmäisen sähköautomallinsa, joka tunnetaan nimellä Spring. Kompakti katumaasturi on varustettu kompaktilla 27,4 kWh:n akustolla. Sähkömoottorin tehoksi kirjataan 33 kW ja vääntöä 125 Nm. Näiden turvin satasen nopeus saavutetaan 19,1 sekunnissa ja huippunopeudeksi valmistaja ilmoittaa 125 km/h.

Dacia Spring Electric

Pienen akun ja järjellä perusteltavan voimalinjan ansiosta myös hinta on onnistuttu pitämään kurissa. Tämä on herättänyt myös suomalaisten kiinnostuksen.

– Yli tuhat suomalaista on ilmaissut kiinnostuksensa tätä uutta sähköautoa kohtaan ja tilannut Spring-uutiskirjeen, ja määrä kasvaa päivittäin. Olemme varmoja siitä, että Dacia Spring kasvattaa sähköautoilun suosiota Suomessa, kunhan saamme sen myyntiin. Ensimmäisenä ostoikkuna luonnollisesti aukeaa kiinnostuksensa ilmaisseille henkilöille, joille tieto myynnin aloituksesta aikanaan toimitetaan heti ensimmäiseksi, kertoo Dacian maahantuojan Nordic Automotive Services Oy:n toimitusjohtaja Heikki Vuorinen.

Dacia Springin myynti alkaa 20.3. Euroopan suurilla markkinoilla kuten Ranskassa. Siellä uutuuden lähtöhinnaksi kirjataan 16 990 euroa. Aikataulu ja hinnoittelu Suomen osalta on vielä avoinna, mutta alkuperäisen suunnitelman ainakin ennakkomyynti käynnistyy vielä tämän vuoden aikana. Vuoden 2022 puolella Spring on tulossa tarjolle myös pakettiautoversiona.

Teksti: Mikko Autio Lähde ja kuvat: Dacia

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta