26.6.2016

Kilpuriklassikot upeissa räjäytyskuvissa – katso!

Oefner räjäytyskuva

Sveitsiläisen Fabian Oefnerin räjäytyskuvat näyttävät klassiset kilpa-autot hajoamisen keskellä. Samalla ne muistuttavat koneen kauneudesta.

Vaikka räjäytyskuvalla tarkoitetaan yleensä osia ja niiden keskeisiä suhteita esittelevää kaaviota, ei sveitsiläisen valokuvataiteilijan kuvista voi käyttää muutakaan termiä. Fabian Oefnerin taitavissa kuvissa klassiset kilpa-autot esitetään ikään kuin räjähtämisen hetkellä.

Oefner räjäytyskuva
Auto Union Type C

Oefnerin prosessi alkaa luonnostelemalla kynällä miltä valmis kuva voisi näyttää. Sitten alkaa varsinainen työ. Kahden kuukauden työrupeama koostuu tarkan pienoismallin purkamisesta pieniin osiin, jotka taiteilija sijoittaa neulojen ja lankojen avulla oikeaan kulmaan. 2 000 valokuvan jälkeen lopputuloksena on yksittäinen komposiittikuva kilpa-autosta keksityssä tilanteessa.

Oefner räjäytyskuva
Bugatti 57 SC

– Minua ovat aina kiehtoneet puhtaat ja terävät 3D-renderöinnit, joten koitin käyttää sen tyyppistä estetiikkaa ja yhdistää sen oikean valokuvauksen vahvuuksiin, Oefner kommentoi tyyliään.

Oefner räjäytyskuva
Ford GT40

Disintegrating II -kuvasarja on jatkoa Oefnerin aiemmalle Disintegrating-kuvasarjalle vuodelta 2013. Tällä kertaa kuvattuina ovat seuraavat klassikkokilpurit:

  • Auto Union Type C (1936-1937) ("Disintegrating 04")
  • Maserati 250F (1957) ("Disintegrating 05")
  • Ford GT40 (1969) ("Disintegrating 06")
  • Bugatti 57 SC (1934-1940) ("Disintegrating 07")
  • Porsche 956 (1982) ("Disintegrating 08")
Oefner räjäytyskuva
Maserati 250F

Mikäli tie johtaa lähiaikoina Dubaihin, voi taideteoksia käydä ihailemassa MB&F M.A.D.Galleriassa. Galleria vastaa myös mahdollisiin tiedusteluihin teosten hinnoista.

Lähde ja kuvat: Studio Oefner / MB&F M.A.D. Gallery

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat