15.6.2021

Koronasta viis: Lamborghini on myynyt kohta kuluvan vuoden autot

Lamborghini Huracán STO myynti 2021

Lamborghini on tekemässä vahvaa vuotta koronataantuman jälkeen. Merkki on pian myynyt koko loppuvuoden tuotantonsa.

Koronaviruspandemia näkyi aluksi automarkkinoiden taantumana, mutta toisaalta nyt kodeissa vietetyt kuukaudet saattavat näkyä myös ostopatojen purkautumisena. Esimerkiksi Lamborghini kertoi myyneensä nyt lähes koko loppuvuoden autot kaupan vilkastuttua.

Toimitusjohtaja Stephan Winkelmann kertoi Lamborghinin myyneen noin 10 kuukauden edestä tämän vuoden tuotantokapasiteetistaan, kiitos voimakkaasti kasvaneen kysynnän. Myös 2020 oli kahden kuukauden tuotantokatkoksesta huolimatta merkin toiseksi paras vuosi. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Lamborghinin toimitukset ovat kasvaneet 25 prosenttia .

Volkswagen-ryhmään kuuluva italialainen superautomerkki esitteli Milano Monza -autonäyttelyssä uutta Huracán STO:ta. STO on tutun Huracánin uusi malliversio, joka ammentaa Huracán Super Trofeo EVO- ja GT3 EVO -kilpureista.

Lamborghini kertoi hiljattain panostavansa 1,5 miljardia euroa tarjotakseen malleistaan lataushybridiversioita vuoteen 2024 mennessä. Merkki tähtää ensimmäiseen täyssähkömalliinsa 2020-luvun loppupuoliskolla. Myyntilukujen lisäksi Winkelmann kertoi tarkemmin härkämerkin sähköistymissuunnitelmista.

– Lamborghini ei halua olla ensimmäisenä hinnalla millä hyvänsä. Sähköistämisessä meidän täytyy odottaa oikeaa hetkeä, jolloin markkinat ovat valmiina ja voimme uskoa olevamme parhaita, Winkelmann kommentoi.

Lehtitietojen mukaan VW-ryhmä oli saanut hiljattain 7,5 miljardin euron tarjouksen Lamborghinista, mutta merkki ei ole konsernin mukaan myytävänä.

Lähde: Automotive News Kuvat: Lamborghini

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta