25.9.2022

KTM 890 Adventure R uudistuu – lisäominaisuudet veloituksetta kokeiltaviksi

KTM 890 ADV R

KTM tuo ensimmäisenä moottoripyörävalmistajana markkinoille ns. Demo Moden, jolla asiakas saa pyöräänsä veloituksetta kokeiltavaksi lisävarusteena tarjolla olevat ajoavustinpaketit.

Miksei kukaan ole tehnyt tätä aikaisemmin? KTM tuo vuoden 2023 890 Adventure R:ssä markkinoille niin sanotun Demo Mode -ohjelmapaketin, joka tarkoittaa että asiakas saa ensimmäisen 1500 kilometrin ajalle käyttöönsä veloituksetta ne ajoavustin- ja tehokarttavaihtoehdot, jotka ovat lisähintaan hankittavien lisävarusteiden listalla. Näin asiakas voi kokeilla kaikkia saatavilla olevia avustinvaihtoehtoja ja sen jälkeen päättää mitkä niistä haluaa hankkia.

KTM 890 ADV R

Pelkkä ohjelmistopäivitys ei kaksi vuotta markkinoille olleen 890 Adventure R:n kohdalla ole kyseessä, vaan vuosimallin 2023 pyörä saa uudistuksia myös sekä ulkonäköön että tekniikkaan. Teknisistä uudistuksista merkittävin on jousituspaketin vaihtuminen täysin säädettävään WP XPLOR -keulaan ja monisäätöiseen WP XPLOR PDS -takajousitukseen, jotka ovat samoja joita KTM käyttää 450 Rally -mallissaan. Toki nyt jousituksen perussäädöt on päivitetty vastaamaan 890 Adventure R:n painoa ja ominaisuuksia. Ensiasennusrenkaiksi on vaihdettu Mitas Enduro Trail -kumit.

Ulkoisestikin mallia on otettu 450 Rallysta, jonka ergonomiaa ja ulkonäköä mukaillen on muotoiltu mm. uusi kate, polttoainesäiliö, sivupaneelit, pohjapanssari ja moottorin suojaus.

KTM 890 ADV R

Viiden tuuman TFT-mittariston grafiikka on nyt tarkempi ja myös valikoiden käytöstä on tehty helpompaa. Navigoinnin tarkkuuttakin on parannettu ja lisäksi näytölle voi ohjelmoida kymmenen yhteystietoa/puhelinnumeroa tai vaihtoehtoisesti soittaa pikavalinnalla kymmeneen viimeksi vastattuun puheluun.

ABS-jarrujärjestelmää ohjaa nyt 6D-sensori, eli jarrujen toiminnassa huomioidaan pyörän nopeus, kallistuskulma, liikkeet ja käytös, ja järjestelmä rajoittaa niiden mukaan tarvittaessa jarrupainetta. ABS-järjestelmän voi myös kytkeä pois tarvittaessa.

KTM 890 ADV R

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: KTM

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy