19.8.2022

Lisää latauspaikkoja sähköautoille – kodinelektroniikkaketju alkaa rakentaa latausverkkoa

Sähköauotot Aviapolis

Energiavirasto on jakanut vuoden 2022 tukihuutokauppansa perusteella yhteensä 5 miljoona euroa 113 toimijalle ja 420 sähköauton suuritehoiselle latauspisteelle. Yksi latausverkon rakentaja on tunnettu kodinelektroniikkaketju.

Kodinelektroniikkaketju Gigantti lähtee rakentamaan sähköautojen latausverkkoa myymälöidensä yhteyteen. Latausverkon Gigantti rakentaa yhteistyössä latausoperaattori Virran kanssa. Gigantti on kertonut, että latauspisteiden latauslaitteet ovat kotimaisen Kempowerin valmistamia.

Gigantti alkaa rakentaa latausverkostoa vuoden 2022 syksyllä, kun Energiaviraston kilpailutuksen tukipäätökset suuritehoisille latauspisteille tulivat julki 10. elokuuta.

Energiavirasto jakoi vuoden 2022 tukihuutokauppansa perusteella yhteensä 5 miljoona euroa 113 toimijalle ja 420 sähköauton suuritehoiselle latauspisteelle. Gigantin lisäksi tukea saivat muun muassa ST1, Autoliiton AL-Lataus Oy, Osuuskaupat ja energiayhtiöt ympäri Suomen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tammisto, Lommila ja Raisio ensimmäisenä

Ensimmäiset Gigantin sähköautojen latauspisteet otetaan käyttöön Vantaan Tammiston, Espoon Lommilan ja Raision myymälöiden yhteydessä loppusyksystä. Gigantti ei vielä kerro, että mihin myymälöihin ja millä aikataululla seuraavat latauspisteet rakennetaan, mutta Gigantilla on tällä hetkellä valtakunnallisesti 21 omaa myymälää ja 20 kauppiasvetoista myymälää. Uudet, Helsingin kauppakeskus REDin ja Klaukkalan myymälät avautuvat syksyllä 2022.

Latausverkostoa rakentamalla Gigantti haluaa nostaa asiakaskokemustaan muuttuvan maailman mukana. Gigantin kotiinkuljetukset ovat jo vuodesta 2016 saakka kulkeneet osittain pääkaupunkiseudella ja Pirkanmaalla.

Virran konseptia käyttäen

– Meille on tärkeää kehittää asiakaskokemustamme muuttuvan maailman mukana, pitkäjänteisesti ja kestävällä tavalla. Olemme iloisia päästessämme tarjoamaan asiakkaillemme sähköautojen latauspisteitä ympäri Suomea, osaavien ja luotettavien kotimaisten toimijoiden, kumppanimme Virran ja laitevalmistaja Kempowerin kanssa. Tulemme rakentamaan ensimmäisessä aallossa yhteensä kuusi latauspistettä, joista jälkimmäisistä tiedotamme myöhemmin syksyllä. Myös Energiaviraston tukipäätös oli positiivinen signaali yhteiselle jatkokehitykselle, kuvailee Gigantti Oy:n toimintoja johtava Janne Henriksson.

– Virralla on ilo toimittaa Gigantille kokonaisvaltainen latausratkaisu Powered by Virta -konseptilla. Latauslaitteet tullaan brändäämään tuttuihin Gigantin väreihin, mutta käyttäjälle laitteet toimivat samoilla Virta-tunnuksilla kuin kymmenet tuhannet muutkin latauspisteet Euroopassa. Lataustoiminta tulee siten osaksi avointa järjestelmää mahdollistaen latauksen vaivattomasti muissakin kohteissa. On hieno huomata Gigantin asiakaskeskeisen tarjonnan yhdistyvän heille tuttuun korkeatasoiseen teknologiaan. Ratkaisuna tämä näkyy ja tehokkaina latureina ja mahdollistaa asiallisen ajomatkan lisäyksen myymälävierailun aikana, toteaa Virran latausverkoston maajohtaja Aleksi Patana.

Lähde: Gigantti ja Energiavirasto

Luetuimmat