6.3.2014

Luksuslaukkuja BMW:n mitoilla

Laukkuyhteistyön myötä i8-hybridi ja Louis Vuittonin laukkusarja ovat jatkossa "perfect match".

Muotitalo Louis Vuitton on suunnitellut BMW:n ladattavan hybridiautomallin kanssa yhteensopivan matkalaukkusarjan.

BMW:n i8 hybridimallin omistajien ei tarvitse jatkossa kärsiä rumista, auton henkeen ja muotoiluun sopimattomista laukuista. Hätiin on saatu muun muassa luksuslaukuistaan tunnettu muotitalo Louis Vuitton.

BMW i8:n ehdoilla toteutettu uusi laukkumallisto koostuu kahdesta erilaisesta matkalaukusta, salkusta ja pukulaukusta. Laukuissa toistuu auton sähkönsininen ja musta värimaailma, ja ne sopivat mittasuhteiltaan saumattomasti auton säilytystiloihin.

Matkastressiä lisäävä laukkuongelma on nyt siis ratkaistu, mutta valitettavasti vasta yhden automallin kohdalta. BMW:n muotoilusta vastaavan johtaja Adrian van Hooydonkin kommentista ei voi päätellä, onko luvassa jatkoa, vai oliko kyseessä niin kutsuttu kerran elämässä -hanke.

– Jaamme Louis Vuittonin kanssa arvostuksen toisaalta perinteitä ja toisaalta jatkuvaa eteenpäin kehittelyä kohtaan. Mallisto ilmentää hienosti BMW i8:n innovatiivisuutta, estetiikkaa ja keveyttä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hiilikuitua autossa ja laukuissa

Laukkujen materiaalina on käytetty käytetty kevyttä ja kestävää hiilikuitua. BMW i8:n matkustamo on valmistettu samasta materiaalista, joten laukut eivät kalpene autolle edes materiaaliensa osalta . Louis Vuitton kehitti laukkusarjaa varten erikoiskankaan, jonka ruutukuviointi edustaa tyypillistä Vuitton-designia.

– Tämä yhteistyöprojekti on ollut suunnittelijoillemme mieluinen haaste. BMW:n suunnittelijoiden tavoin heillä oli lähtökohtina luovuus, huipputeknologia ja tyyli. Jokainen yksityiskohta otettiin huomioon, jotta nämä luksuslaukut ilmentäisivät todellista matkustamisen taidetta, muotitalon perustajan lapsenlapsenlapsi ja sen erikoistilauksista vastaava johtaja Patrick Louis Vuitton sanoo.

BMW i8 on brändin ensimmäinen ladattava hybridiauto ja BMW i -malliston toinen tulokas. Nelipaikkaisessa urheiluautossa yhdistyvät tuore muotoilu ja kevytrakenteinen tekniikka sekä päästöttömän sähköauton ja viimeisimmän polttomoottoriteknologian ominaisuudet.

Autoon sopivat laukut tulevat myyntiin valittuihin Louis Vuitton -myymälöihin huhtikuun alussa. Hintoja ei ole vielä kerrottu julkisesti, mutta suuntaa antavaa hintaa voi pohdiskella sen perusteella, että musta miesten "Epi-nahka" -lompakko maksaa saman muotitalon valikoimassa 165 euroa.

Teksti: Antti Hentinen Kuva: BMW

Luetuimmat