20.4.2023

M/S Gabriellan parvekehytit uudistuivat 15 vuoden jälkeen

Hyttiremontin keskiössä on ollut tavoite hyödyntää ikkunaseinän mahdollisuudet.

Viking Linen M/S Gabriella -matkustaja-aluksen parvekkeelliset hytit ovat uudistuneet ja saaneet uuden ilmeen. Kyse ei ole kovin usein tapahtuvasta muokkauksesta, sillä varustamoyhtiöstä kerrotaan, että laivahytit saavat uuden ilmeen noin 15 vuoden välein. Hyttien kalusteet, matot ja tekstiilit ovat uutta.

Hyttiremontin keskiössä on ollut tavoite hyödyntää ikkunaseinän mahdollisuudet.

– Otimme uudistuksessa kaiken irti hytistä avautuvasta näköalasta ja teimme niistä entistä avaramman oloisia. Värimaailma on raikkaan vaalea, joskin kiinteisiin kalusteisiin valitsimme trendikkään hieman tummemman sävyn, Viking Linen arkkitehti Johan Nordberg taustoittaa.

Ikkunaseinän korkeus mahdollistaa, että sängyllä loikoileva voi katsella ohi lipuvaa saaristoa tai äärettömiin jatkuvaa merenvälkettä. Hyvällä säällä voi matkan aikana istuskella ulkosalla omalla kahden hengen parvekkeella.

Helsingin ja Tukholman väliä meriteitse matkaileva saa olla valppaana, jos haluaa matkustaa M/S Gabriellan ylimmän hyttikannen parvekehyteissä. Yhdennentoista kannen parvekkeelliset hytit varataan nimittäin aina heti, eikä niitä kookkaalla matkustaja-aluksella ole kuin 22 kappaletta.

Junior Suite ja Seaside Premium -hyttiluokkien hytit ovat toki tyyriimpiä kuin economy-luokan hytit, mutta moni matkailija on valmis satsaamaan merimatkalla avariin näkymiin ja omaan rauhaan. Näiden hyttien koko on 22–27 neliötä. Yhdennentoista kannen käytävillä ei juoksennella tai pidetä mekkalaa, sillä ovi hyttikerrokseen avautuu vain siellä asuvien hyttikortilla. Hytin hintaan kuuluvat minibaarin juomat sekä premium-aamiainen.

Matkustuspäivistä sekä kysynnästä riippuen näiden kahden parvekkeellisen hyttiluokan hinnat vaihtelevat tyypillisesti 537–744 euron ja 602–835 euron välillä.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat