5.9.2017

Maatalouskonemessut Helsinkiin – uusi suurtapahtuma starttaa 2018

Uusi maatalouskoneiden ja maatalouden tuotantopanosten kaupan tapahtuma MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Syksyn maatalouskonemessuille on jo kauan haettu tapahtumapaikkaa, jonne kaikki maatalouden konekaupan toimijat mahtuisivat.

Kevään aikana Messukeskus on käynyt neuvotteluja Suomen traktorimyyjien yhdistyksen jäsenien sekä muiden alan toimijoiden ja järjestöjen kanssa. Elokuun viime metreillä nimä on paperissa siinä määrin, että tapahtumasta uskalletaan kertoa hieman ennakkotietoja myös julkisesti.

Vuoden päästä marraskuussa maatalouskonekauppa ottaa Helsingin Messukeskuksen haltuunsa. Äkkiseltään sijanti tuntuu maatalouskoneiden esittelemiseen pähkähullulta, mutta järjestäjien mukaan ratkaisu on tarkkaan harkittu.

Messukeskus tarjoaa tapahtumalle kauan kaivatut tilat, joihin kaikki alan toimijat mahtuvat.

Messukeskuksen edustaja kertoo, että sopimukset yhteistyöstä on tähän mennessä tehty ainakin AGCO Suomen, Agritekin, Hankkijan, Lantmännen Agron , NHK-keskuksen ja Turun Konekeskuksen kanssa. Järjestäjä kertoo neuvottelujen jatkuvan edelleen uusien osallistujien ja yhteistyökumppanien kanssa, mutta uusista julkistuksista ei vielä hiiskuta.

Traktori

Lukujen valossa tapahtuma näyttää kuitenkin saavan kelpo puitteet. Näyttelytilaa tapahtumasta on jo varattu 19 000 m2. Järjestäjän mukaan yritykset ovat varanneet ennätyssuuria osastoja Messukeskuksesta.

Pelkkiä koneita ei tulla esittelemään, sillä tapahtuman tavoitteena saada messujen kumppaneiksi isojen konetoimittajien lisäksi myös kävijöitä ja alaa edustavia tahoja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyvien yhteyksien Helsinki

– On hienoa saada konekaupan isot toimijat saman katon alle laajalla tarjonnalla. Entistä suuremmat messutilat mahdollistavat myös osastojen määrän kasvattamisen. Maatalouden ammattilaiset pääsevät nyt yhdellä kertaa tutustumaan koko alan tarjontaan ja innovaatioihin, toteaa Hankkijan Risto Varis.

– On tärkeää, että tapahtuman järjestelyissä ovat kaupan edustajien lisäksi kattavasti alan toimijat mukana. Vain yhdessä voimme tehdä onnistuneen koko alan kokoavan tapahtuman. Messukeskus jatkaa neuvotteluja ja toivottavasti kuulemme pian uusista kumppanuuksista.

Tapahtumassa esitellään koneiden lisäksi kasvinviljely- ja karjatilojen muutkin keskeiset tuotantopanokset ja palvelut. Mukana on siis myös rehuteollisuus, sekä lannoitteet, siemenet, kasvinsuojeluaineet, rakennukset ja tarvikkeet.

AGCO Suomen myyntijohtaja Matti Kallio näkee sijainnissa uutta potentiaalia.

– Helsinkiin pääsee hyvin autolla, bussilla, junalla ja lentokoneella kaikkialta Suomesta. Messuille on helppo tulla myös Baltiasta, Venäjältä ja Ruotsista, jotka ovat Valtralle tärkeitä markkina-alueita. Messumatka onnistuu useimmille päivämatkana, mutta tarvittaessa tarjolla on Helsingin monipuolinen majoitus- ja muu oheisohjelmatarjonta.

MaatalousKonemessut järjestetään 15–17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Näyttelytilojen lisäksi tapahtuman käytössä on kokous- ja kongressitilat asiantuntijaluentoihin ja seminaareihin sekä laajat ulkoalueet testi- ja koeajoihin.

Lähde: Messukeskus Kuvituskuvat: Henri Posa ja Antti Hentinen/Moottorin arkisto

Luetuimmat