10.11.2017

Maistiainen: Mercedes-AMG GLC 63 S – kyllähän katumaasturi tarvitsee V8:n, ja pari turboa…

Mercedes-AMG GLC 63 S

Mercedes-AMG GLC 63 S tuo V8-voimaa keskikokoiseen katumaasturiin.

Jo nimi Mercedes-AMG GLC 63 S paljastaa sisällön: otetaan Mercedes-AMG C 63 S:stä tuttu nelilitrainen tuplaturbo ja istutetaan se GLC-katumaasturin kuoriin. Valittavia korimalleja on kaksi: pystyperäinen nimeltään SUV ja viistoperäinen coupéksi kutsuttu.

Toisin sanoen kyse on väkivahvasta V8-moottorista varsin kompaktissa katumaasturikorissa. 510 hevosvoimaa vie pakettia varsin vikkelästi, vaikka puntari kohoaakin noin kahteen tonniin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Neliveto, lukkoperä...

Voimia kaitsee AMG Performance 4Matic+ -nelivetojärjestelmä, jossa jatkuvasti vetävään taka-akseliin liittyy tilanteen mukaan ohjattava voimansiirto etuakselille. Taka-akselilla pitoa hallitsee sähkömekaaninen takatasauspyörästön lukko. Tehdas lupaa satasen pyrähdyksen sujuvan 3,8 sekunnissa.

Huiman suorituskyvyn vastapainoksi auto on varustettu 390 millimetrin etujarruilla. Lisärahasta pysäyttimet voi vaihtaa hiilikuitukeraamisiin.

Mercedes-AMG GLC 63 S kuuluu niihin autoihin, joita ei voi järjellä perustella, mutta hyviä tekosyitä keksii samaa tahtia kun pakoputkisto paukkuu alaspäin vaihdoissa.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat