23.5.2016

Maistiainen: Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo

Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo

Opel Astra Sports Tourer -malliston huipulle saapuva 1,6-litrainen bensaturbo sopii kyllä farmarikorin yhteyteen, mutta liiasta voimasta moottoria ei voi syyttää.

Tunnetusti meillä ja muualla mainio Opel Astra Sports Tourer saa nyt kaverikseen 1.6 Turbo Start/Stop -moottorin, joka samalla asettuu malliston huipulle. 147 kilowattia eli 200 hevosvoimaa luulisi riittävän arkipäivän askareisiin enemmän kuin hyvin.

Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo

Valitettavasti pienemmän bensiiniturbon tavoin moottori kärsii lievästä puhdittomuudesta alakierroksilla. Isompien voimavarojen kohdalla ongelma ei ole yhtä huomattava, mutta 200 hevosvoimaa tuntuu kovalta lukemalta auton menohaluihin nähden. Onneksi kuusivaihteinen manuaali on miellyttävä käyttää, joten kierrosten hakeminen ei ole kovin suuren työn takana.

Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo

Voimakkaampi moottori sopii muuten isompaan farmarikoriin hyvin, joten potentiaalisen ostajan kannattaa koeajaa useampi moottorivaihtoehto itselleen sopivan löytämiseksi. Koeajossa oli Opel Astra Sports Tourer Innovation 1.6 Turbo Start/Stop MT6 ja varusteineen auton hinta oli verojen jälkeen 33 868,32 euroa.

Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat