23.10.2020

Moottorikelkkaviikkoa vietetään marraskuun alussa

Polaris Axys XCR 600

Koronatilanne estää perinteisten Rovaniemen moottorikelkkamessujen järjestämisen, mutta korvaavana tapahtumana vietetään moottorikelkkaviikkoa jälleenmyyjien tiloissa.

Suomessa vietetään kansallista moottorikelkkaviikkoa 2.–7. marraskuuta 2020. Koronatilanne estää järjestämästä perinteisiä Rovaniemen moottorikelkkamessuja, joten korvaavana tapahtumana uutuusmallit ovat kattavasti esillä jälleenmyyjillä kautta maan marraskuun alussa.

Kuluttajalle tilanne on sikäli hyvä, että yhden messuviikonlopun sijaan nyt järjestettävä tapahtuma on koko viikon mittainen. Jokainen kelkkailusta kiinnostunut ehtii rauhassa tutustua uutuuskelkkoihin, tarvikkeisiin ja ajovarusteisiin oman aikataulunsa mukaan. Näin voidaan myöskin välttää messutapahtumalle tyypilliset ruuhkat uutuusmallien ympärillä.

– Marraskuun alku on oikea aika tehdä laite- ja varustehankinnat, jotta kaikki on valmiina lumen tullessa. Alkukaudesta kaikkia värejä ja kokoja on hyvin saatavilla kauppiailla, joten kaikille löytyy mieleiset ajoneuvot ja -varusteet, kertoo Teknisen Kaupan Liiton maastoajoneuvojaoston puheenjohtaja Riku Vaahtera.

Koeajolle kelkoilla ei vielä marraskuussa pääse, mutta koeajovarauksia pystyy tekemään lähimmällä jälleenmyyjällä jo etukäteen, ja näin ollen varmistamaan koeajon heti lumitilanteen salliessa ja kelkkareittien avautuessa. Samalla voit tutustua esimerkiksi muihin vapaa-ajan koneisiin ja laitteisiin, kuten esimerkiksi mönkijöihin, joita useimmilla kelkkakauppiailla on tarjolla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kelkkailu on hyvä korona-ajan harrastus

Viime kevään rajoitusten myötä ennakkokauppojen teko muuttui rajusti totutusta. Nyt talven lähestyessä tilanne on jokseenkin vakiintunut ja uusiin toimintatapoihin on jo totuttu. Kelkkakauppiaat ovat ottaneet huomioon nykyiset säädökset: myymälöissä etäisyydet on helppo säilyttää ja käsidesiä on saatavilla. Jokainen on siis turvallisin mielin tervetullut tekemään kelkka- ja varustekauppoja.

– Moottoripyörämarkkinan kasvu on todistanut, että suomalaiset haluavat nauttia kotimaansa maisemista. Viime kevään kelkkakauden jäätyä hieman kesken, uskoisin, että ihmiset viettävät paljon aikaa mökeillä myös ensi talven aikana ja mikäs sen parempi liikkumismuoto talvisessa luonnossa kuin moottorikelkka ja hienosti hoidetut kelkkareitit, Vaahtera sanoo.

Moottorikelkkailu on hieno laji, jota voi harrastaa kotimaan kauniissa luonnossa ilman lähikontakteja ja ruuhkia. Moottorikelkka vie käyttäjänsä sinne, minne ei talvioloissa kävellen tai autolla pääse. Kansallinen moottorikelkkaviikko tarjoaa kaikille mahdollisuuden tutustua kulkuvälineiden, varusteiden ja tekniikan viimeisimpiin kehityksiin.

Kelkkaviikkoon osallistuvat merkit: Yamaha, Lynx, Ski-Doo, Polaris

Lähde: Teknisen Kaupan Liiton tiedote, Kuvat: Jari Saarentaus

Luetuimmat