8.3.2016

Moottoripyörien rekisteröinnit kasvussa – kärkimerkkien valta vaihtui

Freeride E XC

KTM, Husqvarna ja Honda tammi-helmikuun rekisteröintitilaston kärjessä.

Suomessa rekisteröitiin uusia moottoripyöriä tammi-helmikuussa kolme prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Kahden ensimmäisen kuukauden rekisteröinnit edustavat vain noin viittä prosenttia koko kauden määristä, joten liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei vielä kannata merkkien keskinäisistä voimasuhteista tehdä. Toiseksi talvikaudella rekisteröidään suhteessa enemmän offroad-käyttöön menevia laitteita, mikä näkyy esimerkiksi Husqvarnan korkeana sijoituksena listalla.

Africa Twin

Rekisteröidyimmät moottoripyörämerkit 1-2/2016

  1. KTM
  2. Husqvarna
  3. Honda

Vuoden 2015 kokonaistilastoissa Yamaha oli ykkönen, seuraavina tulivat KTM ja BMW.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Käytettyjen ykkösenä HD

Käytettynä maahan yksittäistuotujen moottoripyörien ykkösmerkki on Harley-Davidson, seuraavina ovat KTM ja Honda. Käytettyjen moottoripyörien maahantuonti on alkuvuonna  laskenut noin neljänneksen.

Mopojen rekisteröinneissä suosituimpia ovat alkuvuonna olleet samat merkit kuin viime vuonna. Viime vuoden rekisteröidyimmät merkit olivat Peugeot ja Keeway, ja Derbi oli viidennellä sijalla.

Mopojen rekisteröinnit:

  1. Peugeot
  2. Derbi
  3. Keeway

Mopoautojen alkuvuoden kärkikolmikon muodostavat viime vuoden kolme suosituinta merkkiä. Vain Aixamin ja Ligierin sijoitukset ovat tammi-helmikuussa vaihtuneet viime vuoteen nähden.

Mopoautojen rekisteröinnit:

  1. Aixam
  2. Ligier
  3. Chatenet

Lähde: MP-Kauppiaat ry , kuvat: valmistajat

Luetuimmat