6.8.2020

Jyväskylässä sittenkin rallia viikonloppuna: Neste Rally Finland eChallenge

Jyäväskylä Neste Ralli Finland 2019 huoltoparkki Toyota Gazoo Racing

Neste Rally Finland eChallenge järjestetään lauantaina 8.8.2020 Jyväskylässä ja mukana on myös monia rallitähtiä kuten Kalle Rovanperä. Tapahtumassa ajetaan sekä eWRC-kilpailu että digitaalisen rata-autoilun SM-sarjan finaali.

Neste Rally Finland eChallenge on osa Jyväskylän rallitapahtuman juhlavuonna tapahtuneen ikävän peruuntumisen korvaavia toimia. Perinteisen loppukesän suurtapahtuman, Neste Rallin peruuntuminen on ollut varmasti monelle haikea asia, mutta kuluneen vuoden tapahtumien valossa erittäin ymmärrettävä ja perusteltu. Onneksi tilalle on saatu hienoa ohjelmaa, kuten tämä eWRC -kilpailun ja digitaalisen rata-autoilun SM-sarjan finaalin sisältävä tapahtuma, jonka tarjonnasta kannattaa lukea lisää tuon linkin kautta.

Tapahtuma on seurattavissa Yle Areenan kautta lauantaina kello 13.00 alkaen ja TV2 lähettää illalla lyhyen pätkän finaalin huipentumasta. Ei pidä myöskään unohtaa, että Yle palvelee rallikansaa jo perjantaina television ja radion puolella. Yle TV2 lähettää Jyväskylässä ajettavan rallin 70-vuotiaasta historiasta perjantaina 7.8.2020 kello 19.30 alkaen, jota seuraa Yle Ralliradio sekä Bensaa suonissa -lähetys aina seuraavan vuorokauden puolelle asti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Neste Rally Finland eChallenge

Tavallaan tämän perinteisen rallin 70-vuotisjuhlat ovat nyt edessä vasta vuonna 2021. Rallin järjestäjä AKK Sports järjestää kuitenkin lauantaina 8.8.2020 Jyväskylässä Neste Rally Finland eChallenge -tapahtuman, joka kokoaa yhteen monia autourheilun suurnimiä. Toyota on vahvasti mukana myös tässä tapahtumassa.

– Perinteikkään ja myös meille erittäin tärkeän rallin peruuntuminen tältä vuodelta oli tietenkin harmillista. Olemme kuitenkin innoissamme, että saamme olla mukana tulevan lauantain eChallenge-tapahtumassa yhdessä AKK:n ja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa. Olemme nähneet e-urheilun suosion kasvavan voimakkaasti jo ennen koronaa, ja Toyota onkin lähtenyt mukaan tukemaan eSports WRC -sarjaa sponsorin ominaisuudessa kesäkuun 2020 alusta lähtien, kertoo Toyota Auto Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Kekäläinen.

Tulevan lauantain tapahtumassa keskinäisestä paremmuudestaan virtuaaliradoilla lähtevät kilpailemaan muun muassa Toyota Gazoo Racing WRT -tiimin Kalle Rovanperä sekä Takamoto Katsuta. Lisäksi Rovanperän kotimaiset kilpakumppanit WRC-laduilta, Esapekka Lappi sekä Teemu Suninen osallistuvat tapahtumaan. Jyväskylän Lutakon satama-alueella nähtävillä oleva Toyota GR Yaris -malli on pääpalkinto lokakuussa päättyvän eSports WRC -kauden voittajalle.

– Hienoa, että pääsemme tarjoamaan yhdessä Toyotan kanssa suomalaiselle autourheilukansalle jotain uudenlaista ja viihdyttävää Neste Rally Finland eChallengen merkeissä. Vuosi on ollut poikkeuksellinen ja vaikka Suomen MM-rallikin siirtyi ensi vuoteen, haluamme rakentaa tapahtuman kautta kaikille positiivisen fiilisnostatuksen loppukesään. Jatkuvasti kasvava digitaalinen autourheilu on AKK:n lajina hieno alusta tuoda kuljettajat, yleisöt, harrastajat ja kumppanit yhteen uuden motorsport-ajan hengessä. Teemme yhdessä vastuullisen tapahtuman, jota pääsee seuraamaan myös kattavasti kotisohvilta Ylen lähetysten kautta, kertoo AKK Sportsin toimitusjohtaja Markus Häkkinen.

Lähde: Toyota, Kuvituskuva: Henri Posa

Luetuimmat