23.1.2021

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept – talvikoti sähköpyörillä

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept esittelee miltä sähköinen tulevaisuus voisi näyttää matkailuajoneuvojen saralla. Varustelulla on lisätty kivaa.

Sähköinen matkailuajoneuvokonsepti Nissan e-NV200 Winter Camper Concept vihjailee päästöttömästä matkailusta hankien ja nietoksien keskellä. Samaan konseptiin on myös pakattu kaikki tarpeellinen miellyttävään yöpymiseen ja elämiseen. Se muuttaa melkoisesti tavallisen Nissan e-NV200 -mallin luonnetta, mutta pohjautuu kuitenkin samalle perustalle – ehkä juuri tätä on kaivattu.

– Nissan e-NV200 Winter Camper Concept on tulevaisuuden sähköisen liikkumisen ilmentymä, joka on saanut innoituksensa seikkailuista ja jännittävästä sähkövoimasta. Tämä visio ja myynnissä olevien e-NV200 -mallien innovatiiviset varustelumahdollisuudet saavat omistajat ja ulkoilua aktiivisesti harrastavat innostumaan tulevaisuudessa häämöttävistä seikkailuista, sanoo Nissan Europen kevyiden hyötyajoneuvojen ja yritysmyynnin johtaja Dmitry Busurkin.

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept

Mennäkseen metsään e-NV200 Winter Camper -konseptiauton maavaraa on kasvatettu ja alle on asennettu off-road -renkaat. Autoon on myös lisätty karjapuskuri, helmaputket, roiskeläpät ja kumimatot.

Lisänäkyvyyttä tarjotaan kaamokseen 5 400 lumenin lisävaloparilla. Taakse asennettuun telineeseen saa kiinnitettyä matkatarpeet, kuten esimerkiksi sukset.

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept

Teltaksi aukeava nostokatto on aina kova juttu matkailuautossa. Tässä tapauksessa se kasvattaa pääntilaa auton oleskelutilassa. Auton katolta löytyy aurinkokennoja, joilla saadaan ladattua 220-voltin akkupakettia.

Sisätiloissa on sekä jääkaapilla että keittotasolla varustettu pieni keittiönurkkaus. Sängyt taittuvat ylös ja alas tilan säästämiseksi ja lasit on lämpöeristetty hyytävien pakkasten varalta.

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept

Tämä auto on toki toistaiseksi vain konsepti, joten Nissan ei ole vielä kertonut tarkemmin sen ominaisuuksista tai käytettävyydestä. Emme esimerkiksi tiedä, kuinka lisävarustelun tuoma paino ja korotetun alustan sekä roiskeläppien kasvattama ilmanvastus vaikuttaisi toimintamatkaan. Rehellisyyden nimissä tuo toimintamatka vaikuttaa muutenkin hieman rajoittuneelta eräseikkailuihin – ainakin Suomessa.

Valmistajan mukaan e-NV200 Winter Camper hyödyntää samaa 40 kilowattitunnin akustoa, joka löytyy muutenkin e-NV200-mallista. Sen avulla tuo tavallinen malli pääsee yhdistetyn syklin WLTP-mittauksessa 200 kilometriä, joten talvipakkasessa lämmityslaite päällä oletettavasti selvästi vähemmän. Akku on ladattavissa tyhjästä 80 prosentin varaukseen tunnissa sopivan pikalaturin löytyessä lähimmän puun takaa.

Nissan e-NV200 Winter Camper Concept

Sähkömoottorin teho on Nissan e-NV200 -mallissa 80 kilowattia ja tämän avulla sen lupaillaan kiihtyvän 100 kilometrin tuntinopeuteen 14 sekunnissa. Ilmoitettu huippunopeus on 123 kilometriä tunnissa.

Tuotantomallin pohjalta lähinnä varustelulla valmistettu konseptiauto on mielenkiintoinen ja näyttää tulevaisuuden suunnan. Ehkä pientä parannusta ominaisuuksiin kuitenkin vielä kaivataan ennen sarjatuotantoa – ainakin pitkien välimatkojen maassamme.

Kuvat ja lähde: Nissan