3.5.2024

Nokittelua julkisella latauksella – K-Lataus ja ABC-lataus kertoivat jättisatsauksista

Kuva Marko Jokela

Kaupan suurtoimijat K- ja S-ryhmä kertoivat peräpäivinä suurpanostuksista latausverkoston kasvattamiseen ja tehostamiseen – etenkin pidempää taivalta taittavat sähköautoilijat kiittävät.

K-Latauksen verkosto laajenee jopa yli sadalla suurteholatauspisteellä ympäri maata Keskolle tärkeiden kauppapaikkojen yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen reittien varrella. K-Latauksen verkostoon rakennetaan kuluvana vuonna uudenlaisia aiempaa suurempia latausasemia yhteistyössä Kempowerin kanssa.

Laajentuminen koskee tässä vaiheessa neljää olemassa olevaa latausasemaa, joista kukin kasvaa 18 uudella latauspisteellä nykyisestä. Nämä asemat sijaitsevat Heinolassa, Tampereen alueella, Vantaan Tammistossa sekä Turun Länsikeskuksessa. Lisäksi Hämeenlinnaan sekä Ylöjärvelle rakennetaan kokonaan uudet asemat. Kaikki kohteet ovat K-Citymarketien yhteydessä.

Lataus_K-lataus_Tesla_9_2023_MJ

– Haluamme, että K-Citymarketissa asioidessaan sähköautoilija voi luottaa siihen, että latausta on tarjolla ostosreissun yhteydessä. Koska kunkin uudenlaisen aseman kokonaisteho on vähintään 1 600 kW. Pystymme siis takaamaan nopean latauksen suurillekin asiakasvirroille sekä asiakkaalle varmuuden siitä, että vapaalle latauspisteelle pääsee aiempaa lyhyemmässä ajassa ilman turhia odotteluja, K-Latauksesta vastaava Iiro Määttänen taustoittaa.

K-Latauksen tavoitteena on, että olemassa olevien asemien laajennukset sekä uudet asemat avautuvat asiakkaiden käyttöön kesän ja tulevan syksyn aikana. K-Lataukselle nyt asennettavien latureiden teho on jopa 400kW. Ne tukevat 800 voltin latausjännitettä kuten koko K-Latauksen muukin verkosto.

K-Latauksen maanlaajuisessa verkostossa Hangosta Kittilään on noin 300 asemaa ja yli 1 600 latauspistettä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

ABC:lle 300 uutta latauspistettä

Kova kaupanalan valtakunnallinen kilpailija S-ryhmittymä ei jää pekkaa pahemmaksi – ABC-lataus avaa tänä vuonna noin 300 uutta latauspistettä.

Latausasemien kokoja ja tehoja nostetaan uusille tasoille useiden osuuskauppojen alueilla ympäri Suomea. Hämeeseen avataan useampia isoja, lähes 30 suurteholatauspisteen asemia.

– Panostamme uusissa avauksissa ja asemien laajennuksissa erityisesti kohteisiin, joissa latauksen kysyntä on kovimmillaan. Jatkossa myös ruuhka-aikoina latauksen saatavuus paranee suosituimmilla asemilla. Suomen suurin teholatausverkostomme on jo kattavasti tarjolla eri puolilla maata, mutta jatkamme laajentumista kunnianhimoisesti, ABC-latauksesta SOK:lla vastaava Olli Tervonen kertoo.

Osuuskauppa Hämeenmaa avaa tänä vuonna ABC-latauksen ensimmäiset megawattien tehoiset asemat, kun se laajentaa suosittuja ABC-latausasemiaan Riihimäen, Lahden Renkomäen, Heinolan, Forssan ja Hämeenlinnan Tiiriön ABC-asemilla. Suunnitelmissa on laajentaa asemia 20 uudella latauspisteellä, ja nostaa asemien kokonaistehot kahteen megawattiin eli 2 000 kilowattiin. Esimerkiksi Heinolan ABC-latausasemalla on uudistuksen jälkeen jopa 28 suurteholatauspistettä.

ABC-latausverkostoon kuuluu tällä hetkellä jo yli 310 asemaa, joilla on yhteensä lähes 2 000 latauspistettä S-ryhmän toimipaikkojen yhteydessä. Puolet latauspisteistä tarjoaa teho- tai suurteholatausta.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat