20.5.2022

Nuori suomalaislupaus tulikastautuu Nürburgringin 24 tunnin kisassa

Suomalaiset ovat maailman menestyneimpiä kansoja moottoriurheilussa. Tässä siitä jälleen yksi osoitus.

Kesä 2022 on nuorelle lohjalaislähtöiselle autourheilun lahjakkuudelle, Sami-Matti Trogenille, todellinen näytön paikka. Nürburgringin Nordschleife -radalla ajetaan toukokuun 26,-29. päivänä 24h-kisat, joissa Trogen ajaa 8 tuntia. Trogen osallistuu kisaan kaikkein kovimmassa GT3-luokassa. Kilpailussa Trogen ajaa BMW:n sateliittitalli Walkenhorst Motor Sportilla, jonka testikuljettaja hän on ollut jo vuodesta 2020.

Walkehorst Motor Sportin miehistö Nürburgringin kisaan, Trogen oikealla.

Nürburgringin kisa on niin sanottu arvokisa, jota on ajettu jo 60-vuotta. Autotehtaat pistävät kaikkensa likoon kilpailun GT3-luokassa, jossa Trogen ajaa. Ja mikä on ajellessa, sillä ajopelinä on BMW M4, jonka konepellin alla hyrisee 600 hevosvoimaa rivikutonen.

Nordschleifen rata on yksi maailman haastavimmista radoista. Jo edesmennyt F1-legenda Niki Lauda kohtasi melkein kohtalonsa Nürburgringillä vuonna 1976. Rataa kutsutaankin mukavasti nimellä vihreä helvetti. Se on arvaamaton, sillä maasto sekä sääolosuhteet vaihtelevat paljon ja nopeasti. Vaikka Trogen on tottunut menestymään ja hänen uransa on ollut varsin nousujohteinen, Nürburgringillä hän saa isojen poikien tulikasteen. Mukana ajoissa on muun muassa GT-autojen tehdaskuljettajia, jollaisen paikalle Trogenkin tällä hetkellä tähtää.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kannuksia rallicrossista ja eSportsista

Vastikään 20 vuotta täyttänyt Trogen pokkasi jo 14-vuotiaana ensimmäiset kansainväliset pokaalinsa rallicrossista Unkarissa. Lähestulkoon aina sarjansa nuorimmaisena kilpailleella lupauksella on tapana mennä sieltä missä aita on korkein. Perfektionistisesti uraansa suhtautuva rento kaveri on valmistautunut huolellisesti Nürburgringin kisaan, niin virtuaalisesti kuin livetestiajoin.

Virtuaalisessa moottoriurheilussa nuori Trogen onkin jo konkari, ja hän ajaa F1:ssä toimivan Williams-tallin eSports-kuljettajana. Itse asiassa hän on jo digitaalisen rallicrossin maailmanmestari vuodelta 2019.

Lähde: STT Info Kuvat: Swoosh Motorsport Communications

Päivitetty 24.5.2022: korjattu virheellistä tietoa

Luetuimmat