14.11.2020

Porsche paljasti päättömiä konsepteja – LMP1-katuauto ja kuusipaikkainen kleinbus

Porsche paljasti päättömiä konsepteja uuden kirjan markkinoimiseksi ja otamme tämän mielellämme vastaan. Kirjasta löytyy 15 ennennäkemätöntä Porschen konseptiautoa ja me pääsemme esittelemään näistä kolme.

Porsche paljasti päättömiä konsepteja vuosien 2005 ja 2019 väliltä, jotka ovat toistaiseksi olleet visusti piilossa pöytälaatikossa Weissachin tuotekehityskeskuksen erään rakennuksen alakerrassa. Julkaisu "Porsche Unseen" paljastaa yhteensä 15 visiota tuolta ajanjaksolta. Pääsemme tässä yhteydessä esittelemään noista kolme.

– Ihmiset ympäri maailmaa rakastavat urheiluautojemme ajatonta ja innovatiivista muotoilua. Visionääriset muotoilututkielmat ovat tämän menestyksen runko, sillä ne tarjoavat kasan ideoita tulevaisuuden Porschen muotoilulle ja yhdistävät pitkät perinteemme uraauurtavaan huomisen teknologiaan, sanoo Porschen hallituksen puheenjohtaja Oliver Blume.

Konsepti alkaa tavallisesti käsin piirrettävästä hahmotelmasta ja jatkuu 3d-mallin muodostamiseen. Jos tästä päätetään jatkaa eteenpäin, valmistetaan pienoismalli mittakaavassa 1:3 ja tämä on siis jo varsin suuri pienoismalliksi. Lopulta muoto kasataan täydessä mittakaavassa – yleensä tällöinkin ainakin alkuun savimallina.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Porsche paljasti päättömiä konsepteja

Nyt Porsche paljasti päättömiä konsepteja kolmen kappaleen verran. Kyseessä on Le Mans -kilpurin katuversio Porsche 919 Street, moderni 550 Spyder Porsche Vision Spyder sekä Volkswagen Kleinbus -huoltoauton tuore korvike Porsche Vision "Renndienst". Nämä kaikki esiintyvät kirjassa "Porsche Unseen" 12 muun konseptiauton kanssa. Yhteensä peräti 328-sivuinen kirja on nyt ostettavissa verkon lisäksi tietenkin myös Porschen museon kaupasta.

Kirjan kuvat on ottanut Stefan Bogner ja sen on kirjoittanut Jan Karl Baedeker. Julkaisijana toimii Delius Klasing Verlag. Tämä kirja pyrkii esittelemään koko konseptiauton valmistamisen prosessin ensimmäisistä hahmotelmista valmiiseen täysikokoiseen malliin.

Porsche 919 Street

Vuonna 2017 täysikokoisena savimallina valmistettu Porsche 919 on tutkielma miltä LMP1-luokan kilpa-auto näyttäisi katuautona. Sen pohjana on luonnollisesti Porsche 919 Hybrid ja sen tekniikka – vaikka luonnollisesti savimallissa ei ole moottoria. Tässä yhteydessä liikutaan ajatuksen ja konseptin tasolla.

Autossa olisi siis hiilikuitumonokokki ja 900-hevosvoimainen hybridivoimalinja, jonka avulla Porsche 919 saavutti Le Mans menestyksensä. Myös auton ulkomitat ja akseliväli on kopioitu suoraan kilpa-autosta, jotta samaa teknologiaa voitaisiin käyttää.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Porsche Vision Spyder

Pieni matala tuulilasi, mataluus, keskimoottorin päällä sijaitsevat ritilät, takalokasuojien siivet ja teippisarja paljastaa välittömästi mistä Porsche Vision Spyder hakee innoituksensa. Täysikokoinen vuonna 2019 valmistunut savimalli on nykypäivän tulkinta vuoden 1954 Porsche 550 RS Spyderin muodosta. Porschen tulevan muotokielen vaikutteiden ideoinnin lisäksi tämä konsepti tarjoaa mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten kauniin ja modernin turvakaaren.

Porsche Vision “Renndienst”

Vuonna 2018 täysikokoiseksi savimalliksi valmistunut Porsche Vision "Renndienst" on varsin vapaa tulkinta kuudelle matkaajalle tarkoitetusta perheystävällisestä luomuksesta. Onneksi ei tarvitse kuitenkaan arvailla mistä vaikutteita on haettu, sillä Porsche tarjoaa siitä ihan kuvan. Innoittajana toimi vanha Porschen aikanaan huoltoautona käyttämä Volkswagen Kleinbus.

Konseptissa on paljon Porschen pehmeitä muotoja siirrettynä automerkille täysin vieraaseen autoluokkaan. Sisätiloista kerrottaisiin löytyvän hyvin moderni ote matkaamiseen ja esimerkiksi kuljettaja istuisi auton keskilinjalla. Vision "Renndienst" liikkuisi sähköisesti ja voimalinja sijaitsisi akkuineen auton pohjassa jättäen mahdollisimman paljon tilaa matkustamoon.

Kuvat ja lähde: Porsche

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat