13.8.2020

Takaveto-Taycan Kiinaan: Porschen sähköautomallisto kasvaa idässä

Porsche Taycan takaveto

Porsche Taycan on ytimekäs nimi saksalaisvalmistajan sähköiselle takavetomallille, joka nähdään ainakin aluksi vain Kiinassa.

4S, Turbo ja Turbo S saavat Kiinassa seuraa nyt lyhyen ytimekkäästi nimetystä Porsche Taycanista. Lisämääreiden puuttuminen mallimerkinnästä kertoo siitä, että stuttgartilaismerkin sähköauto esiintyy nyt takavetomuodossa.

Porsche Taycan takaveto

Taka-akselille sijoitettu sähkömoottori on teholtaan 300 kilowattia (408 hv) jos Taycan on varustettu 79,2 kilowattitunnin perusakulla. Mikäli lisävarustelistalta on ruksittu 93,4 kilowattitunnin Performance Battery Plus, saadaan sähkömoottorista 350 kilowatin (476 hv) tehot. Toimintamatka on Kiinan NEDC-syklillä mitattuna 414 kilometriä perusakulla, 489 kilometriä tehoakulla. Tehoerosta huolimatta molempien versioiden 0–100 km/h on 5,4 sekuntia ja huippunopeus on 230 km/h.

Porsche Taycan takaveto

Mallibongaajalle uuden version tunnusmerkit ovat takapuskurin Taycan-mallimerkintä, mustat jarrusatulat sekä 19-tuumaiset Taycan Aero -vanteet.

Porschen edustaja kertoi brittiläiselle Autocarille, että takaveto-Taycanin mahdollisesta Euroopan julkaisusta ei ole vielä virallista aikataulua. Kiinassa Taycan on takavetona noin 20% edullisempi kuin nelivetojen hinnat alkaen -versio Taycan 4S.

Porsche Taycan takaveto

Porschen toimitusjohtaja Oliver Blume puolestaan kertoi Autocarille viime vuonna, että Porsche kykenee jatkossa tekemään markkina-alueille sovitettuja versioitaan sähköautoista erilaisin akkukokoonpanoin. Markkinakohtaisia myönnytyksiä voidaan tehdä myös lainsäädännön takia tai ohjelmistototeutuksissa. Esimerkkeinä hän mainitsi tuolloin mahdollisuuden tehdä Kiinaan oman hinnat alkaen -version, sekä Yhdysvaltain ja Kiinan markkinoiden kaipaamat erikois- tai tehomallit.

Porsche Taycan takaveto

Lähteet: Porsche, Autocar Kuvat: Porsche

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat