16.2.2018

Purjehdustaidot – uusi käsikirja kaikille purjehtijoille

Purjehdustaidot kirja teos RYA Evans

Peruskurssin jälkeen purjehtija jatkaa oppimista omin nokin. Siihen Purjehdustaidot-kirja on oiva apu.

Mikä tahansa harrastus on paras aloittaa kurssilla. Purjehdus poikkeaa monesta muusta lajista siinä, että kurssin jälkeen siirrytään omiin tai vuokraveneisiin, jolloin lisäoppia seurakavereilta ei saa niin helposti.

Kunnon käsikirjoilla on siksi suuri merkitys. Suomen Purjehdus ja Veneily ry on tehnyt hyvän työn kääntäessään ja Suomen oloihin toimittaessaan yhden alan klassikoista. Purjehdustaidot-kirja perustuu brittiläisen Royal Yachtin Associationin teokseen Sailing Techniques.

Kirjan purjehdustekniset osiot keskittyvät perhe- ja lomaveneilyssä oleellisiin taitoihin ja tietoihin: kilpailijan opas tämä ei ole. Turvallisuuteen ja matkanteon mukavuuteen vaikuttavia taitoja ja oppeja esitellään niin, että syventäviä vinkkejä riittää kokeneellekin. Erityisen kiitoksen ansaitsee se, että tekniikoissa huomioidaan niiden soveltaminen eri tyyppisissä pursissa, niin moottorimanöövereissä satamissa kuin purjeiden käsittelyssä ulapoilla.

Harvoin nähty osio suomenkielisessä oppaassa on ulkomaisten vuokrapurjehdusalueiden lyhyet esittelyt. Ne yhdessä tiiviiden, veneitä, niiden rakenteita ja tekniikkaa sekä huoltoa koskevien ohjeiden kanssa avaavat kirjalle uuden käyttäjäryhmän.

Purjehdustaidot-kirja sopii yhtä hyvin seilaavan matkailijan varustekassiin kuin oman veneen omistajan kajuutan hyllylle.

Purjehdustaidot kirja teos RYA Evans

Teksti: Pasi Nuutinen Kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Purjehdustaidot

Jeremy Evans, RYA
Suomennos Mirja Kytökari, toimitus Mirja Rosenberg
Suomen Purjehdus ja Veneily ry, 2017
ISBN 978-952-68670-1-4

Luetuimmat