11.2.2024

Pysäköintimaksusta puolet pois – näin se onnistuu Helsingissä!

pysäköinti 2021

Kadunvarsipysäköinnin alennuksen voi saada hakemuksesta, mutta se vaatii pientä vaivannäköä ja autolta vähäpäästöisyyttä. Alennus myönnetty jo 26 000 autolle.

Vähäpäästöisillä autoilla liikkuville on tarjolla merkittävä pysäköintietuus Helsingissä. Se tarkoittaa 50 prosentin alennusta voimassa olevista pysäköintimaksuista kadunvarsilla.

Alennusta saa myös asukas- ja yrityspysäköintitunnuksen lunastamismaksusta.

Autojen vähäpäästöisyyden ehdot alennuksen saamiselle ovat seuraavat: henkilö- ja pakettiautojen – hybridit mukaan lukien – hiilidioksidipäästöt ovat enintään 50 g/km WLTP-päästömittausmenetelmällä tai enintään 37 g/km NEDC-päästömittausmenetelmällä mitattuna ja kaikkien ajoneuvojen Euro-päästöluokka on vähintään Euro 6.

Näiden lueteltujen päästökriteerien täyttymiseksi riittää, että päästöarvoehto täyttyy vähintään toisella päästömittausmenetelmällä.

Helsingin kaupunki tarkistaa päästökriteereitä kahden vuoden välein. Helsinki kiristi ehtoja viimeksi maaliskuussa 2023 – odotetusti autokannan kehittyessä yhä vähäpäästöisemmäksi, kuten Moottori uutisoi otsikolla Pysäköintialennus poistuu tuhansilta autoilta Helsingissä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mukana jo 26 000 autoa

Asiakaspalvelupäällikkö Tarja Posti Kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta kertoo, että alennus on myönnetty tällä hetkellä yli 26 000 ajoneuvolle, joista sähköautojen osuus on lähes 17 000.

Pysäköintietuuden hakeminen on ollut varsin suosittua. Posti taustoittaa, että etuuden hakeminen on ollut erityisen vilkasta vuosina 2022 ja 2023.

– Kuluvan vuoden tammikuun perusteella näyttäisi siltä, että tänä vuonna hakeminen on vähintään yhtä suosittua kuin vuonna 2023, Posti kertoo.

Lippuautomaateilta ei saa alennusta

Alennuksen saa hyödykseen, kun maksaa pysäköinnin mobiilisovelluksella. Kadun varsilla olevista lippuautomaateista ja pysäköintimittareista ei ole mahdollista ostaa pysäköintilippuja puoleen hintaan teknisistä ja valvonnallisista syistä. Alennus koskee Helsingin yleisten liikennealueiden maksullisia pysäköintipaikkoja, joita ovat kaikille maksulliset lippuautomaatti- ja mittaripaikat sekä maksulliset asukaspysäköintipaikat.

EasyPark toimii nyt MobilePayn kanssa

Alennuksen voi saada, vaikkei autoilija asuisi Helsingissä.

Pysäköintialennusta voi hakea lähettämällä sähköpostin kaupunkiympäristön asiakaspalveluun. Lisätietoja hakemisesta täältä.

Kun kaupunki on hyväksynyt hakemuksen pysäköintialennuksesta ja siirtänyt ajoneuvon vähäpäästöisten autojen rekisteriin, välitetään ajoneuvon rekisterinumero pysäköinnin mobiilisovellusten ylläpitäjille. Alennus astuu voimaan parin arkipäivän kuluttua automaattisesti, kun tieto on siirtynyt pysäköintisovellusten operaattoreille.

Teksti: Marko Jokela Kuvituskuvat: Moottorin arkisto Lähde: Helsingin kaupunki / Kaupunkiympäristö

a:1:{i:0;s:6:"110551";}

Luetuimmat