8.12.2015

Renaultille hyviä törmäystestituloksia – Neljäs kerta tänä vuonna

Ranskalaismerkki Renault pokkasi täyspotin Euro NCAP testissä neljännen kerran tänä vuonna.

Uusimmassa Euro NCAP testeissä Renaultin uutuusmallit Renault Talisman ja Renault Mégane saivat täydet viisi tähteä turvallisuudessa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ensimmäisenä tämän luokituksen tämän vuoden alussa sai Renault Espace ja heti perään Renault Kadjar. Nyt huippupisteisiin ylsivät myös Renault Talisman sekä Renault Mégane. Neljä viiden tähden mallia samalta merkiltä yhden vuoden aikana on huomion arvoinen suoritus.

Yhteinen pohjalevy

Kaikki edellä mainitut mallit perustuvat yhteiseen C/D-pohjalevyratkaisuun, jossa tunnusmerkkinä on valmistajan mukaan muun muassa erittäin korkean myötörajan teräksen käyttö palkeissa ja kaiteissa sekä edistykselliset turvatyynyt.

C/D –pohjalevyn ominaisuuksien avulla sekä Talisman sekä Mégane saivat korkeat arvosanat sekä aikuisten että lasten turvallisuudessa mahdollisessa kolaritilanteessa.

Mahdollisessa sivukolarissa uusimman sukupolven sivuturvatyynyt sekä kaksi sivuturvaverhoa suojaavat etumatkustajia.

Talismanissa ja Méganessa on useita turvallisuusjärjestelmiä, joita käytetään myös Renault Espacessa, kuten adaptiivinen vakionopeussäädin, aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, katvealuevaroitin ja paljon muuta.

Suomeen 2016

Maahantuojan mukaan Renault Mégane (hatchback) tulee Suomen markkinoille maaliskuussa 2016 ja Talisman sekä Sedan että Sport Tourer –farmarimallina loppukeväästä 2016.

Lähde ja kuva: Renault

Luetuimmat