3.10.2014

Sähköinen tunnelma, mutta ei sähköautoja

Pariisin vilkas autosirkus lunasti ennakko-odotukset, mutta jotain jäi uupumaan.

Yllätykset jäivät odottamaan itseään. Valtaosa Pariisin autonäyttelyn uutuuksista oli yhä perinteisiä polttomoottoriautoja, toki nekin entistä polttoainetaloudellisempia. Merkittäviä sähköautouutuuksia ei Pariisissa esitelty.

Hybrideissä yhä useammalla valmistajalla oli esitellä uusia malleja, myös ladattavia hybridejä. Perheautomarkkinoiden kannalta näistä merkittävimpiä lienevät esimerkiksi Ford Mondeon ja Volkswagen Passatin hybridiversiot.

Futuristisia tutkielma-autoja sen sijaan oli esillä yllättävänkin niukasti, ja niistä valtaosa ennestään nähtyjä. Veret seisauttavan räväköitä, huimia visioita tai leikkisiä kokeiluja ei salamavalojen räiskeessä nähty.

Piristystä lähitulevaisuuden katukuvaan toivat erityisesti useiden eri valmistajien värikkäät pikkuautot.  Harmi että valtaosalta valmistajista tuntuu puuttuvan rohkeus tuoda räväköitä värejä tai väriyhdistelmiä muihin kokoluokkiin.

Valokuvaajat eivät suinkaan olleet ainoa väki, joka hääri autojen ympärillä yksityiskohtien lumoissa: kilpailevien valmistajien ammattilaiset olivat hekin syvällä auton uumenissa mittanauha kädessä.

Katso myös Moottori.fi Pariisi 2014 -erikoissivut

Teksti: Marko Jokela ja Lauri Ahtiainen, kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat