5.8.2016

Sähköistä suorituskykyä: Nissan BladeGlider -konseptiauto

Nissan BladeGlider

Vuonna 2013 Tokion autonäyttelyssä esitelty BladeGlider-konseptiauto on päivitetty nykyhetkeen. Nyt sähkösportti lupailee hauskaa ajettavuutta autoharrastajille.

Nissan varautui Rion olympialaisiin yhdistämällä täyssähköisen Leafin ja Le Mans -hybridikilpurina nähdyn ZEOD RC:n. Lopputuloksena on vuonna 2013 Tokion autonäyttelyssä nähdyn BladeGlider-konseptiauton päivitetty versio. Kolmipaikkainen sähkösportti maalailee kuvia tulevaisuudesta, jossa sähköautoja myydään jopa autoharrastajille.

Nissan BladeGlider

200 kilowatin (268 hevosvoimaa) tehon luvataan riittävän siihen, että BladeGlider kiitää paikoiltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen alle 5 sekunnin. Huippunopeuden luvataan olevan yli 190 km/t.

Nissan BladeGlider

Kiilamaisen muodon tavoitteena on olla mahdollisimman aerodynaaminen ja hyvän ilmanvastuksen tavoittelemiseksi konseptiautossa sivupeilit on korvattu taustakameroin. Kolmen paikan sisusta on jokseenkin tuttu McLarenin klassisesta F1-superautosta. Ajotiloja puolestaan on "ketterästä" alkaen ja jopa Focus RS:n esittelemän driftaustilan pitäisi löytyä valikoimasta. Vääntövektorointi puolestaan lupaa auttaa, mikäli aliohjautuminen uhkaa mutkan keskellä.

Nissan BladeGlider

– Nissan uskoo, että autoharrastajien tulisi odottaa päästötöntä tulevaisuutta innolla ja BladeGlider on täydellinen esimerkki siitä. Se on sähköauto autoja rakastaville, kommentoi Nissanin ja Renaultin pääjohtaja Carlos Ghosn.

Nissan BladeGlider

Lähde ja kuvat: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat