15.11.2017

Suomalainen keksintö: tuulilasiin upotettu heijastamaton näyttö

Pilkington tuulilasi näyttö

Suomalaiskeksintö pyrkii parantamaan hyötyajoneuvojen ergonomiaa ja turvallisuutta.

Ajoneuvon tuulilasin sisään upotettava heijastamaton näyttö on Pilkingtonin kehittelemä uusi tekniikka, jonka toivotaan kohentavan maatalous- ja maanrakennusalan hyötyajoneuvoissa työskentelyn ergonomisuutta ja turvallisuutta.

Keksintö on ensimmäistä kertaa nähtävillä AGCO Valtran traktorissa tämän vuoden Agritechnica-messuilla Hannoverissa 12.–18. marraskuuta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suomalaista osaamista

Innovaatiossa ajoneuvon tuulilasi toimii näyttönä. Tekniikka perustuu kestävään ja toimintavarmaan elektroluminenssinäyttöön. Läpinäkyvä näyttö on sataprosenttista suomalaista tuotekehitystä.

– Elektroluminenssiteknologian kehitystyö aloitettiin neljä vuotta sitten, ja kaksi vuotta sitten toimme markkinoille staattiset luminenssinäytöt. Nyt yhteistyössä komponenttitoimittaja Beneqin kanssa kehitetty matriisinäyttö vie teknologian vielä pidemmälle, Pilkington Automotiven Offroad-sektorin avainasiakaspäällikkö ja uusien teknologioiden päällikkö Juha Artama kertoo.

Korvaa perinteiset mittarit?

Tuulilasinäyttö on lasivalmistaja Pilkingtonin mukaan muunneltavissa käyttäjän tarpeiden mukaan. Älykäs ja muunneltava näyttö voi korvata perinteiset mittarit.

– Aiemmin hyötyajoneuvojen näytöt on sijoitettu epäergonomisesti kuljettajan sivuille ja kuljettaja on joutunut seuraamaan lukuisia näyttöjä kulkusuuntaan nähden vinossa, Artama kertoo.

pilkington tuulilasi näyttö

Pilkington Automotive Finland Oy on osa NSG Groupia, joka on yksi maailman johtavista lasituotteiden valmistajista. NSG valmistaa Pilkingtonin brändin alla lasituotteita ja -ratkaisuja kaikille maailman johtaville ajoneuvovalmistajille. Pilkington Automotive Finlandilla on kaksi ajoneuvolasitehdasta: Tampereella ja Laitilassa.

Lähde ja kuva: Pilkington Automotive Finland Oy

Luetuimmat