2.6.2024

Suomen suurin petikeskittymä lentoaseman kupeeseen

Kuva Marko Jokela

Strawberry avaa kokonaan uuden hotelliketjun Suomeen ja Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen. Valittavana on kaksi erilaista hotellia saman katon alla.

Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen kesäkuun alussa avautuva hotellikaksikko nousee Suomen suurimmaksi huonekeskittymäksi. Saman uudisrakennuksen eri sivuilla sijaitsevat Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Helsinki Airport tarkoittavat 714 huonetta.

Kahden hotellin tyyli, sisustusmateriaalit ja tarkoitus eli konsepti eroavat toisistaan. Kun käy asiakkailta lukituista käytävien ovista hotellista toiseen, muuttuvat tunnelma, värit, sisustus, materiaalit, valaistus ja muut ratkaisut selvästi.

Clarionia voi kuvata sanoilla hillitty ja tyylikäs, täyden palvelun premium.

Comfort puolestaan on raikas, räväkkä ja rento sekä palveluvalikoimaltaan niukempi.

Toisessa hotellissa on huonepalvelu ja huoneessa oma minibaari, toisessa ei ole minibaaria, mutta alakerran baarista saa pientä purtavaa 24/7.

– Konseptit eroavat, mutta niin eroavat matkailijatkin ja heidän tarpeensakin, Strawberry
Finlandin maajohtaja Erika Ehrnrooth taustoittaa. Hän myös kertoo, että nyt avautuva Comfort-konseptin hotelli on ensimmäinen Suomessa, maailmalla niitä on jo liki neljäkymmentä.

Lentomatkustajia on heitäkin, joilla riittää hyvä sänky ja rikkoutumaton yöuni ennen seuraavan aamun varhaista lentoa.

–  Ja sitten on toisia, joilla on aikaa kylpyläkäynnille ja hemmotteluhoidoille sekä pitkälle rauhalliselle aamiaiselle, Clarion Hotel Helsinki Airportin hotellinjohtaja Tarja Jeskanen erittelee.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hinnat eroavat puitteiden mukaan

Toki huonehinnatkin eroavat. Karkeasti yleistettynä voi kertoa, että siinä missä ”hinta-laatusuhteeltaan hyvässä” Comfortissa yöpyy alkaen 170 eurolla, on vastaava hintataso Clarionin puolella 220 euroa.

Tarja Jeskanen kertoo, että Clarionin puolella pienimmät huoneet ovat 16 neliötä, sviitit 60 neliön kokoisia. Sviiteistä aukeaa esteetön kiitorata-näkymä. 

Comfortin hotellinjohtaja Jenni Javanainen uskoo, että etenkin maakunnista pääkaupumkiseudulle matkustavat perheet löytävät uuden hotellin.

– Meillä Comfortissa on jopa 8 hengen perhehuoneita, joka on varsin harvinaista hotelleissa.

Comfortin puolella voi maksaa vain yöpymisestä eli vierailla ilman aamiaista. Clarionin asiakkaille on tarjolla 190 tuotteen runsas aamiaiskattaus, joka on tarjolla jo aamuneljästä alkaen – varhaisten lentojen matkailijoita ajatellen. Kuymmankin hotellin vieraat voivat nauttia aamiaista samassa ravintolassa.

Clarionin kylpylän sisäänpääsy on ilmainen sviiteissä majoittuville, muille Clarionin sekä kaikille Comfortin asiakkaille kylpyläkäynti maksaa erikseen. Tarjolla on perinnesauna ja höyrysauna sekä ympärivuotisesti ulkoallas. Kylpylään pääsevät erillismaksusta myös näiden kahden hotellin ulkopuoliset asiakkaat.

Valoisa kuntosalikin löytyy. Kellarissa on kokous- ja tapahtumatila, jopa yli 800 osallistujalle.

Mansikoita ja lentokonebongareita

Vierailin tutustumassa hotellien tiloihin kaksi päivää ennen kesäkuun alun avajaisia. Työmiehet viimeistelivät paikkoja moniaalla.

Tarjolla oli hotellitietoa mutta myös raikas ja maittava aamiainen – sekä mansikoita, kuinkas muutenkaan kantaahan hotelliketju Strawberry-nimeä.

Strawberryllä on Pohjoismaissa yhteensä yli 225 konseptihotellia sekä yli 40 itsenäistä hotellia.

Hotellitulokkaan ylimmässä 12. kerroksessa avautuu taivas. Kattokerrokseen sijoitettu cocktailbaari sekä à la carte -ravintola Brasserie NÒR on laajojen ikkunapintojen ravintola, jonka se jokin on kulman kiertävä terassi, joka on avoinna kesäisin. Terassilta on varsin esteettömät kiitoradoille.

Clarion Hotel Airportin hotellinjohtaja Tarja Jeskanen.

Perille ja pois vaivatta

Hotelille on erinomaiset yhteydet, sillä perillä pääsee junalla, bussilla, lentokoneella, taksilla tai omalla autolla. Hotellista on suora sisäyhteys terminaaliin sekä juna-asemalle.

– Mikä mukavaa, meiltä matkailija pääsee ilman ulkotakkia ja sisätiloissa suoraan terminaaliin ja lennoille, Jeskanen kertoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat