12.1.2024

Tesoro Neo Carbon on Cannondalen ensimmäinen kuiturunkoinen työmatkasähköpyörä

Cannondale lähtee tosissaan mukaan hiilikuiturunkoisten sähköavusteisten työmatkapyörien maailmaan.

Cannondale on julkaissut ensimmäisen hiilikuiturunkoisen työmatkasähköpyöränsä.

Pyörä on malliltaan Tesoro Neo Carbon. Pyörän geometriaa on muun muassa mallinnettu merkin pitkille matkoille tarkoitetusta maantiepyörä Synapsesta. Tesoro Neo Carbon myös näyttää hieman Synapselta.

Euroopan markkinoilla Tesoro Neo Carbon -pyörät on varustettu Bosch Performance Line SX -sähkömoottorilla.

Tesoro Neo Carbonin alaputkeen on integroitu 400 wattitunnin akku. Pyörään voidaan myös kytkeä 250 wattitunnin range extender  -lisäakku pidemmän toimintamatkan saavuttamiseksi.

Tesoro Neo Carbonista tulee myyntiin kaksi versiota, Carbon 1 ja Carbon 2. Ennakkotietojen perusteella Carbon 1:n hinta jää aavistuksen alle 6 000 euron ja Carbon-version hinta on noin 5 000 euroa.

Cannondalen mukaan Bosch-yksikkö sekä pyörään valitut osat tekevät siitä "hämmästyttävän terävän, kevyen ja nopean". Cannondale on ilmoittanut painoksi 16 kg, mutta vielä ei ole tietoa, kumpaa pyörämallia tällä tarkoitetaan, oletettavasti Carbon 2 -versiota, jossa on paremmat ja näin ollen kevyemmät osat.

Tesoro Neo Carbonissa on integroidut valot, jotka alkavat olla nykypäivää tämänlaisissa sähköpyörissä. Carbon 1:n ohjaamo on Cannondalen patentoitu Delta-ohjaamo. Delta esiteltiin ensimmäisen kerran SuperSix Evo -kilpapyörässä parhaan mahdollisen aerodynamiikan saavuttamiseksi.

Molemmat mallit käyttävät SRAM 1x -voimansiirtoa. Tesoro Neo Carbon 2:een on valittu SRAM Apex Eagle -voimansiirto ja Tesoro Neo Carbon 1:een sähköiset SRAM Apex AXS -vaihteet.

Lähde: BikeRadar

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat