11.2.2021

Vähän koronaväsynyt mutta muuten ok: uudistunut Citroën C3 Aircross

Citroën C3 Aircross

Citroën C3 Aircross luopui osasta leikkisää pyöreyttä osana kasvojenkohotusta, mutta kulunut vuosi näkyy ainakin väsyneesti siristävissä ajovaloissa.

Citroën C3 Aircross esiteltiin 2017 korvaamaan pieni tila-auto C3 Picasso, ja eväät uutuusmalliin saatiin yhdistelemällä crossover-aineksia, tila-autoaineksia ja raikkaan perus-C3:n ideoita. Nyt on kasvojenkohotuksen aika, ja hiukan hämmästyneet ajovalot ovat vaihtuneet siristäviin viiruihin. Näkyykö koronaväsymys jo pienessä Citroënissa?

Citroën C3 Aircross

Tehdas itse puhuu mielummin aikuistumisesta, jolla kuitataan myös pyöreiden puskurimuotojen vaihtuminen muhkuun leukailmeeseen. Takana muutokset ovat maltillisempia ja sivuprofiilissa C-pilarin kevennetty grafiikka ja ainakin mustat ikkunakarmit korostavat nyt tila-automaisia juuria (moi C4 Grand Tourer!). Citroënin keulachevronit ovat kasvaneet ja C3 Aircross erottuu kasvavasta kilpailijajoukosta ripauksella elämäniloa. Värivalikoimaa on kasvatettu kolmella uutuusvärillä (Khaki Grey, Voltaic Blue ja Polar White) ja muokattavuutta on lisätty kahden uuden väripaketin ja kahden uuden vannevaihtoehdon voimin.

Citroën C3 Aircross

Sisustassa verhoiluvaihtoehtoja on neljä, joista kaksi mielenkiintoisinta ovat Metropolitan Graphite ja Hype Grey, sillä niissä on käytetty uudessa C4:ssä nähtyä chevroniin viittaavaa päällitikkausta. Advanced Comfort -mukavuusistuimet saa kolmessa verhoiluvärissä (kaksi mainittua ja Urban Blue) ja niiden kerrotaan jälleen piristävän automatkaa jo oven avaamisesta alkaen.

Citroën C3 Aircross

Tilojen suhteen pikkujätti on pysynyt ennallaan, joten 4,16 metriä pitkä C3 Aircross on tyypillinen B-segmentin crossover. Tavaratila on kasvatettavissa 410 litrasta aina 520 litraan kiitos liu'utettavien takaistuinten ja takapenkit kaatamalla tarpeellista tavaraa mahtuu 1 289 litraa. Keskikonsolin rulolokero antaa pääsyn pikkutavaroihin myös takaistuimilta käsin. Takaistuinten keskinojassa on nyt mukitelineet.

Citroën C3 Aircross

Kojelaudassa uutta on yhdeksäntuumainen kosketusnäyttö Android Auto ja Apple CarPlay -älypuhelinpeilausten tuella. Lisävarustelistalta löytyy nyt muun muassa langaton älypuhelimen lataus. Grip Control -pidonhallintajärjestelmä antaa mahdollisuuden valita ajotila pinnan mukaan ja käytettävissä on myös alamäkiavustin. Turvavarusteista C3 Aircross tarjoaa muun muassa aktiivisen hätäjarrutustoiminnon, automaattiset kaukovalot ja väreillä varustetun tuulilasinäytön.

Bensiinimoottoreina ovat manuaalivaihteinen PureTech 110, automaattivaihteinen PureTech 130. Dieselvaihtoehtoina ovat BlueHDi 110 manuaalivaihteistolla ja automaattivaihteinen BlueHDi 120.

Uudistunut Citroën C3 Aircross saapuu Suomeen kesän 2021 aikana.

Citroën C3 Aircross

Lähde ja kuvat: Citroën

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat