6.5.2021

Valkoiset laivat takaisin merta kyntämään

Tallink Siljan tekemän kyselyn perusteella matkainto risteilyille on kovaa tasoa. Kesäksi tarjolle tulee uusia reitti-ideoita.

Koronapandemia on vaikuttanut rajusti monenlaiseen matkailuun, myös risteilymatkailuun lähialueilla. Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults huokaa syvään kuvatessaan koronan aiheuttamia seurauksia.

– Helsingin ja Tukholman välillä ei vuoteen ole liikkunut laivan laivaa, joten on tämä ollut erikoinen ja vaikea vuosi, mutta nyt näyttää valoisammalta, sumu on hälvenemässä.

Margus Schults kertoo tulevan kesän uusista reittivaihtoehdoista, jotka on suunniteltu nyt voimassa olevien matkustusrajoituskäytäntöjen mukaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Silja Serenade Helsinki–Tallinna-reitille

Silja Serenade palaa kyntämään merta kesäkuun alussa. Jo on aikakin, huokaa moni risteilyinnokas, onhan alus seisonut jo yhdeksän kuukautta.

Uusi reitti Tallinnaan alkaa 4.6., ja se tarkoittaa yön yli risteilyä. Laivan kyytiin pääsevät vain Suomesta lähtevät matkailijat. Paluun tullen odottaa todennäköisesti passitarkastus, eikä risteilyllä ole mahdollista Tallinnassa käyntiin maissa.

Alus irtautuu laiturista Helsingissä iltakuudelta, ja saapuu takaisin Helsinkiin seuraavana päivänä kello 14.15.

Silja Serenade ei ole koskaan aiemmin liikennöinyt Helsinki–Tallinna-reitillä.

Toinen uutuusreitti tulee tarjolle aikaväliksi 24.6.–31.7. välille Helsinki–Tallinna–Maarianhamina. Tälle reitille myydään paikkoja vain Suomesta lähteville matkustajille. Maarianhaminassa matkailijoilla on aikaa kahdeksan tuntia, laivamyymälöissä on myynnissä tax free -hintaisia tuotteita. Tällä reitillä on mahdollista myös reitti- ja hotellimatkat.

Lähtö on kello 16 Helsingistä, paluu takaisin kotisatamaan seuraavana päivänä kello 12.30.

Silja Europa aloittaa liikennöinnin Helsinki–Tallinna-reitillä 23.6. alkaen normaalin aikataulunsa mukaisesti. Myös pikalaivat Megastar ja Star liikennöivät koko kesän normaalin aikataulunsa mukaisesti.

Viking Line Amorella

Turusta Ahvenanmaalle

Turku–Ahvenmaa–Tukholma -reitin Baltic Princess ja Galaxy liikennöivät normaaliaikataululla koko kesän. Näiden laivojen ravintolat ja palvelut avautuvat 4.6. lähtien. Turusta lähtevien matkailijoiden on siis mahdollista tehdä yhden yön risteily, 11 tunnin saaristoristeily tai Ahvenanmaan hotelliloma.

Kesäkauden Romantika-aluksella tehtävien Helsinki–Riika-risteilyiden aloitusajankohta tarkentuu matkustusrajoitusten ja Latvian koronatilanteen mukaan.

Moni mielii jo merelle – ja syömään!

Markkinointi- ja asiakaskokemusjohtaja Sari Sotkas kertoo tuoreen kyselytutkimuksen tuloksesta, jonka mukaan moni mielii merimatkalle lähitulevaisuudessa.

– Kyselyn vastaajista 95 prosenttia ilmoitti aikovansa tehdä matkan kesällä. Vastaajista lähes puolet kertoi matkustavansa Tallinnaan, mikäli matkustusrajoitukset sen sallivat. Seuraavaksi suosituimpia kohteita olivat Tukholma, Riika ja Ahvenanmaa.

Tallink Silja

Sotkas tuo esiin myös sen, että kyselyn perusteella laivamatkan tärkeimmäksi asiaksi nousi ruokailu laivan ravintoloissa.

Vastaajien suosikkilaivaksi nousi Silja Serenade. Seuraavaksi suosituimmat laivat suomalaisten mielestä olivat Silja Europa, Silja Symphony ja Baltic Princess.

Kysely toteutettiin Tallink Siljan suomalaisille kanta-asiakkaille huhtikuun puolivälissä ja vastaajia oli 9 095.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Terveysuhat huomioitu

Laivayhtiöstä kerrotaan matkustamisen terveysturvallisuudesta, että matkustaja-aluksille otetaan kesäkaudella 75 prosenttia matkustajia maksimikapasiteetista. Alusten ravintoloissa on käytössä porrastetut kattaukset ja matkustajien terveysturvallisuudesta huolehditaan edelleen hyvin tarkasti.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Moottorin arkisto

Luetuimmat