17.7.2021

Veho laajentaa Latviaan ostamalla Mercedes-Benz-autojen maahantuojan ja jälleenmyyjän

Veho_Bil_

Veho laajentaa Latviaan ostamalla itselleen paikallisen Mercedes-Benz-autojen maahantuojan ja jälleenmyyjän Domenikssin liiketoiminnan.

Veho laajentaa Latviaan ostamalla itselleen latvialaisen Domenikssin liiketoiminnan. Domenikssin liiketoiminta koostuu Mercedes-Benz-henkilö- ja -hyötyajoneuvojen maahantuonnista, jälleenmyynnistä ja huollosta. Yhtiön omistaa Domenikssin hallituksen puheenjohtaja Benita Danilenko.

Veho on aikanaan perustettu Mercedes-Benzin yhteistyökumppaniksi, ja merkki on edelleen Vehon strategian ytimessä. Vuonna 2017 Veho kauppasi PSA Groupin merkkien maahantuonnin Suomessa Bassadonelle, joka entisestään keskitti kotimaan toimintoja yhtä merkkiä kohti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Veho laajentaa Latviaan

Suomalainen Veho on vuonna 1939 perustettu autokaupan yritys, joka toimii nykyään Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Liettuassa. Tähän joukkoon Latvia on nyt liittymässä ja ikään kuin täydentämässä Baltian suoran.

Kaupan myötä Vehon asema Baltiassa vahvistuu merkittävästi. Veho osti vuoden 2019 lopulla Virossa ja Liettuassa toimivan Silberauton liiketoiminnan, ja nyt rinnalle nousee Latvian vahva Mercedes-Benz-liiketoiminta.

– Nyt julkistettu yrityskauppa on johdonmukainen askel strategiamme toimeenpanossa ja samalla merkittävä tapahtuma koko toimialalle Pohjoismaissa. Veho kasvaa maailman johtavan autovalmistaja Daimlerin kumppanina Suomessa, Ruotsissa ja tämän yrityskaupan myötä myös kaikissa Baltian maissa. Yhdessä voimme luoda ainutlaatuisia palveluita asiakkaillemme, urapolkuja työntekijöillemme sekä kasvumahdollisuuksia yhteistyökumppaneillemme, toteaa Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkaise kauppahintaa tai muita kauppaan liittyviä yksityiskohtia ja kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Yrityskaupan jälkeen Domenikss jatkaa erillisenä yhtiönä. Yhtiön brändi ja toimipisteet säilyvät toistaiseksi ennallaan.

– Olemme tyytyväisiä, että Domenikssin uudeksi omistajaksi tulee Veho, joka on entuudestaan Daimlerin vahva kumppani Suomessa, Virossa, Liettuassa ja Ruotsissa. Veho on perheyritys, kuten mekin, joten uskon kahden yrityksen kulttuurin ja toimintatapojen sopivan hyvin yhteen, sanoo Domenikssin aiempi omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Benita Danilenko.

Vehon liiketoiminta koostuu monipuolisista liikkumisen palveluista ja kuljetusratkaisuista henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 1,1 miljardia euroa, josta noin 30 % tuli Ruotsista ja Baltian maista. Yhtiö on perustamisestaan asti ollut saman perheen omistuksessa.

Kuvituskuva: Antti Hentinen/Moottorin arkisto, Lähde: Veho

Luetuimmat