18.2.2023

Vene 23: messujen veneet julkistettiin – onnellisia voittajia löytyy kolmessa kategoriassa

Venemessuilla esillä olleista uutuuksista valittiin Messujen veneet nyt jo 24. kerran. Voittajat löytyivät Terhin, Quarkenin ja Grandezzan leireistä.

Messujen veneet valitaan erityisesti niiden uutuusarvon perusteella. Tunnustukset myönnetään kolmessa eri kategoriassa eli avoveneissä, retki- ja yhteysveneissä sekä matkaveneissä. Niiltä osin myös asiat kuten käyttötarkoitukseen sopivuus, tilojen toimivuus, laatuvaikutelma sekä design painavat vaakakupissa. Messujen veneet valitsi erillinen raati, joka koostui pohjoismaisten venealan lehtien toimittajista.

Tavoitteena on kaiken kaikkiaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Messujen avovene: Terhi 390

Raadin mukaan kotimainen Terhi 390 on "perinteinen perinteinen suomalaisten mökkivene, jonka uudistuminen osoittaa, että soutu- ja pienveneitäkin voidaan kehittää entistä käytännöllisemmiksi, turvallisemmiksi ja paremmin nykyaikaan sopiviksi. Terhi 390 on turvallinen käyttää ja siinä on huomioitu hienosti erilaiset käyttövoimavaihtoehdot soutuergonomiasta kahteen erilaiseen täyssähköversioon. Terhi 390:n hinta-laatusuhde on erinomainen ja se tarjoaa helpon tavan aloittaa veneily."

Kolme muuta finalistia avovenekategoriassa olivat Rand Source 22 ja Saxdor 205.

Messujen retki- ja yhteysvene: Quarken 27

Raati luonnehti kokkolalaisvalmisteista venettä seuraavasti: "Messujen retki- ja yhteysvene Quarken 27 on hyvin suunniteltu, nykyaikainen ja monipuolinen mallisarja, jonka eri vaihtoehdoista löytyy vaihtoehto moneen eri käyttötarkoitukseen. Veneessä on runsaat oleskelu- ja matkustustilat mutta silti turvalliset ja hyvin kuljettavissa olevat kulkuväylät. Laatuvaikutelma ja hinta kohtaavat Quarkenissa kilpailukykyisellä tavalla."

Finalistit tässä kategoriassa olivat Quarkenin lisäksi AMT 240 DC sekä XO DFNDR 8.

Messujen matkavene: Grandezza 30 CA

Raati piti siitä, että niin ikään kotimaista tuotantoa edustava "Grandezza 30 CA tarjoaa mukavat, toimivat ja tyylikkäät tilat neljälle hengelle pidemmänkin veneloman viettoon. Suhteellisen kompaktin kokoisen ja yhdellä dieselsisäperämoottorilla varustetun veneen käyttökustannukset ovat kohtuulliset. Suuret ikkunat, korkeat sisätilat ja runsas matkavenevarustus lisäävät mukavuutta, ja kätevät ratkaisut kuten keulakajuutan saksivuode ja koko leveydeltään avattavissa oleva takaseinä parantavat käytettävyyttä."

Grandezza valikoitui voittajaksi kolmikosta, johon kuuluivat myös Glacier 48 ja Nimbus C11.

Vene 23 -messut ovat käynnissä vielä huomisen päivän, sunnuntain 19. helmikuuta, kello 10 - 19.

Lähde: Messukeskus Kuvat: Messukeskus, Benjamin Helander Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat