16.1.2021

Viikon video: yli 30 vuotta säilötty Volvo 145 on upea tallilöytö

viikon video volvo 145 löytö

Vuonna 1989 talliin jemmattu Volvo 145 on upea löytökohde, joka kertoo omistajansa pikkutarkasta pidosta ja menneen ajan automatkailusta. Ja seitsemän istuinpaikkaa!

Brittiläinen autotoimittaja Jonny Smith on jo jonkin aikaa tutustunut erilaisiin autotalli- ja "latolöytöihin". The Late Brake Show'n uusin video on kuitenkin poikkeuksellisen kiinnostava suomalaisittain, sillä brittiläisestä autotallista paljastuu vuonna 1989 jemmattu Volvo 145.

Upean kunnon lisäksi farkku-Volvo herättää hämmästystä olemalla seitsemänpaikkainen, sillä tavaratilan lattiasta paljastuvat makeat ja hiukan 1970-lukulaiset lisäpaikat. Huomiota kannattaa kiinnittää myös ydinvoimalatöissä olleen omistajan pikkutarkkaan tapaan hamstrata varaosia (ennen internetiä) ja kirjata niiden kunto pienin muistilapuin sekä pitää kirjaa kaikesta autolle tapahtuneesta. Matkan varrelle mahtuu muun muassa vuonna 1985 sattunut peltikolari Transitin kanssa.

Irtaimiston seasta löytyy myös mielenkiintoisia tavaroita 1980-luvun automatkailua ajatellen. Punaisen konepellin alta löytyvä B20 ei sekään jätä ketään kylmäksi.

Paina Play ja nauti 25 minuuttia aikakapselin avaamisesta.

Teksti: Aake Kinnunen Kuva: The Late Brake Show

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat