28.6.2021

Volkswagen luopuu polttomoottoreista Euroopassa 2035 mennessä

Volkswagen luopuu polttomoottoreista

Audin vanavedessä myös Volkswagen on kertonut polttomoottorisuunnitelmistaan tulevalle vuosikymmenelle.

Hiukan sisarmerkki Audin vanavedessä myös Volkswagen on kertonut suunnitelmistaan hivuttaa polttomoottorit pois mallistosta. Asiasta kertoi myyntijohtaja Klaus Zellmer sanomalehti Münchner Merkurissa viikonloppuna.

– Euroopassa luovumme polttomoottoriajoneuvojen liiketoimesta vuosien 2033 ja 2035 välissä, Zellmer kertoi lehdelle. Pari viikkoa aiemmin Audi kertoi luopuvansa polttomoottoreista Euroopassa viimeistään 2033.

Kiinassa ja Yhdysvalloissa tahti tulee Audin hengessä olemaan Eurooppaa hitaampaa.

– Etelä-Amerikassa ja Afrikassa se [polttomoottoreista luopuminen] vie selvästi kauemmin johtuen politiikasta ja infrastruktuurin puuttumisesta, Zellmer jatkoi.

Maaliskuun alkupuolella esitelty Volkswagenin Accelerate-strategia tähtää, että merkin myynnistä 70 prosenttia olisi täyssähköisiä ajoneuvoja 2030 mennessä. Tämä auttaisi Zellmerin mukaan VW:tä valmistautumaan Euroopan unionin tiukentuviin päästömääräyksiin ja pyrkimään jopa niiden ali. Viimeistään 2050 koko mallisto on puolestaan hiilineutraalia.

Euroopan unionin seuraavat hiilidioksidipäästörajat ovat vaatimassa 60 prosentin vähennystä vuoteen 2030 mennessä ja 100 prosentin vähennystä vuoteen 2035 mennessä, merkiten käytännössä polttomoottorimallien myymisen mahdottomuutta. Autoalan vaihtoehtoina on siirtyä paikalispäästöttömään teknologiaan tai maksaa hiilidioksidipäästöjen ylityksistä tuntuvia sakkoja.

Esimerkiksi Volkswagen-ryhmä joutui maksamaan viime vuodelta yli 100 miljoonaa euroa sakkoja yhteispäästöjen jäätyä puoli grammaa kilometriltä nykyisestä 95 g/km tavoitteesta.

Lähde: Automotive News Kuva: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat