26.7.2016

Volkswagenilta enemmän alueellisia vapauksia – ainakin Yhdysvaltoihin

Volkswagen karsimassa

Volkswagenin tulevaisuudessa yhtiö luopuu yhtenäisistä mallinimistä alueellisten vapauksien edessä.

Volkswagen aikoo jatkossa sallia eri markkina-alueille enemmän vapauksia muun muassa mallien nimien suhteen. Volkswagenin Pohjois-Amerikan pääjohtaja Hinrich Woebcken kommentoi Automotive Newsille, että eräs ensimmäisistä muutoksista on, että Volkswagenin tuleva keskikoon crossover saa Yhdysvalloissa eri nimen kuin muilla markkina-alueilla.

Tuleva malli ilmeisesti poikkeaa Tiguanin ja Touaregin asettamasta linjasta sillä, että sen nimi ei ala T:llä. Lisäksi nimen arvellaan olevan helpommin lausuttava ja maanläheisempi.

Nimi on Woebckenin mukaan enne siitä, että Volkswagenin Yhdysvaltain osasto saa enemmän vapauksia toimintojen pyörittämiseen.

– Kaksi tai kolme vuotta sitten ei olisi tullut kuuloonkaan, että alue päättää itse nimestä. Tämä on varhainen merkki siitä, että Wolfsburg hellittää otettaan, Woebcken kommentoi.

– Haluamme kasvaa ja saada isomman mittakaavan. Se ei ole saavutettavissa lyhyellä mittakaavallla. Brändi tarvitsee joitain vuosia toipuakseen ja jatkaakseen siitä voitolliseen kasvuun.

Woebcken sivusi kommenteissaan myös Volkswagenin tulehtuneita välejä Yhdysvaltain jälleenmyyjiin. Mahdollinen ratkaisu saattaa löytyä kuukauden tai kahden kuluessa. Jälleenmyyjäverkosto on ollut suurilta osin tyytymätön Volkswagenin tapaan tukea myymälöiden investointeja ja autotilauksia erityisesti dieselskandaalin keskellä.

– Meillä on lyhyen- ja keskipitkän tähtäimen suunnitelmat ja työstämme suunnitelmaa siitä, missä merkki haluaa olla vuonna 2025.

Woebckenin mukaan Volkswagenin tulevaisuudessa on vuorossa enemmän katumaastureita ja nelivetoja, kunnes merkin sähköautopanostus alkaa vuonna 2020.

Lähde: Automotive News Kuva: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat