27.4.2016

Volvo Drive Me – laaja autonomisen ajamisen pilottiprojekti Lontooseen

Volvo Drive Me

Osana jatkuvia turvallisuuspyrkimyksiään Volvo aloittaa autonomisten ajoneuvojen laajamittaisen kokeilun Lontoossa.

Volvo aloittaa laajamittaisen autonomisen autoilun pilottiprojektin Lontoossa. Alkuvuodesta 2017 alkava "Drive Me London" -projekti on jatkoa valmistajan Göteborgin alueen kokeilulle, jossa Drive Me -projektiin kuuluvat pilottiajoneuvot ovat ajaneet itsenäisesti jo vuodesta 2014. Merkittäväksi Volvon kokeilun tekee sen laajuus, sillä vuoden 2018 aikana kokeilun luvataan kattavan peräti 100 autonomista ajoneuvoa Lontoon alueella.

Volvo XC90 Drive Me
Volvo XC90 Drive Me Göteborgissa

Pilottiprojektissa myös autonomisten ajoneuvon matkustajat otetaan "oikeiden perheiden" keskuudesta, sillä Volvon tavoitteena on kerätä mahdollisimman tarkkaa tietoa ajoneuvojen jokapäiväisestä käytöstä. Vakuutusyhtiöiden tutkimuslaitos Thatcham Research osallistuu projektiin tietoanalysillä ja tarjoamalla mahdollisesti tarvittavat testikuljettajat.

Volvon autonomisen ajamisen hanke on osa yhtiön lupausta, että vuonna 2020 kukaan ei menehdy tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvossa. Osana tätä tavoitetta nähdään autonominen ajaminen, jonka Volvo arvelee vähentävän onnettomuuksia jopa kolmanneksella joissain tapauksissa. Lisäksi yhtiön mukaan jopa 90 prosenttia kaikista onnettomuuksista johtuu ajovirheestä tai kuljettajan keskittymisen häiriintymisestä. Vaikka autonominen ajoneuvo ei kykenisi estämään onnettomuutta täysin, ennustetaan nopeammin reagoivien järjestelmien vähentävän onnettomuuksien nopeuksia merkittävästi.

Volvo Drive Me

Autonomisen autoilun ennustetaan myös sujuvoittavan liikennettä, vähentävän liikenneruuhkia ja siten myös päästöjä sekä säästävän aikaa.

– Autonomisista ajoneuvoista on monia hyötyjä. Tämän takia eri maiden täytyy mahdollisimman nopeasti luoda lainsäädäntö ja infrastruktuuri autonomisten ajoneuvojen arkikäyttöä varten. Autoteollisuus ei kykene siihen yksin, vaan me tarvitsemme valtiojohdon apua, visioi Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

– Ajoneuvovalmistajat ennustavat, että noin vuonna 2021 yleistyvät merkittävästi autonomiset ajoneuvot, joiden kuljettajat voivat jättäytyä pois vastuusta matkan tietyillä osuuksilla. Epäilemättä myös onnettomuudet vähenevät silloin. Tämä on ollut nähtävissä jo hätäjarrutusjärjestelmien myötä, kommentoi puolestaan Thatcham Researchin johtaja Peter Shaw.

Lähde ja kuvat: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat